Barça

Koeman i eleccions al març

La junta directiva decideix acomiadar Quique Setién i aposta per l’heroi de Wembley com a relleu. També anuncia canvis profunds en la plantilla

Decideix assumir l’exercici econòmic 2020/21 i anuncia que els comicis es faran el primer dia de partit després del 15 de març del 2021

Quique Setién ja és història en el Barça. El tècnic cbric, que va arribar a la banqueta del Camp Nou el mes de gener passat, va ser acomiadat ahir després de no haver guanyat cap títol aquesta temporada i l’humiliant derrota de Lisboa contra el Bayern. Així ho va decidir la junta directiva del club, reunida ahir. El president, Josep Maria Bartomeu, i una part dels seus directius a les oficines d’Arístides Mallol i la resta de manera telemàtica. Una trobada que va començar cap a les onze del matí i que es va allargar fins passades les quatre de la tarda, i a la qual també van assistir Òscar Grau, CEO del club, i Ramon Planes, adjunt al director esportiu, Éric Abidal, que dinava amb Setién.

Amb el cantàbric ja fora del Barça, el nou entrenador blaugrana serà Ronald Koeman. L’holandès s’ha imposat en el càsting a altres opcions. S’ha tornat a contactar amb Xavi Hernández en els últims dies, però el de Terrassa, molt lligat al futur precandidat Víctor Font, no es trobaria còmode amb l’actual directiva i continua pensant que aquest no és el moment. Planes era partidari de contractar Mauricio Pochettino, que també tenia el vistiplau del president, però un sector de la directiva no hi estava d’acord i una bona part de l’afició s’havia mostrat contrària a l’arribada de l’argentí, pel seu passat en l’Espanyol, perquè sempre s’ha deixat estimar pel Real Madrid i per declaracions que havia fet mostrant el seu antibarcelonisme. També hi havia qui era partidari de Francesc Xavier García Pimienta, tècnic del filial, per un any de transició fins a les eleccions, però finalment el president va apostatr per l’heroi de Wembley. Perquè coneix el club i perquè saben que a l’holandès no li tremola el pols en aquests moments en què s’han de prendre decisions valentes i doloroses amb futbolistes que han estat importants en els èxits dels últims anys.

Koeman, seleccionador holandès, ha decidit apostar pel Barça perquè sempre ha volgut entrenar-lo i no vol deixar passar el tren una altra vegada, com va fer, per exemple, el mes de gener passat, quan ja se li va oferir substituir Ernesto Valverde. L’holandès tenia en aquells moments la il·lusió de dirigir la selecció del seu país en l’Eurocopa, però el torneig ha quedat posposat per la crisi del coronavirus. Koeman ha decidit no esperar, perquè ningú sap quan es podrà reprendre el futbol de seleccions. La seva arribada hauria de ser anunciada avui, una vegada es deslligui de la federació holandesa i el tècnic arribi a un acord amb Òscar Grau, traslladat a Holanda. En principi, signarà per dues temporades, la segona condicionada al fet que el nou president vulgui continuar amb el seu projecte. Tindrà tot el poder per decidir amb quins jugadors de l’actual plantilla es queda i quins són acomiadats. No li tremolarà el pols. No té cap lligam i només coneix Frenkie de Jong, un dels intransferibles. Com Ter Stegen, Messi i Lenglet.

El canvis s’intueixen importants, tot i que potser, per culpa de la crisi econòmica que pateix el Barça, no són tants, en nombre, com els que desitjaria fer l’holandès. Hi ha quatre jugadors als quals es comunicarà que no s’hi compta i que han de buscar-se una sortida. Són Rakitic, Arturo Vidal, Luis Suárez i Umtiti. Pel que fa a altres pesos pesants de la plantilla, Koeman compta amb Piqué i, evidentment, amb Messi. També amb Sergio Busquets, tot i que el de Badia podria passar a tenir un paper més secundari en l’equip. La continuïtat de Jordi Alba dependrà de si es pot fitxar un bon lateral esquerre. Qui té moltes possibilitats de quedar-se en el Barça és Philippe Coutinho. El brasiler tornarà de la seva cessió al Bayern, equip amb el qual va marcar dos gols divendres passat contra el Barça en la humiliació de Da Luz.

Les eleccions

El segon punt important de la reunió d’ahir de la junta directiva era el del calendari electoral, sobretot després que la vergonya de Lisboa portés una bona part de l’entorn i l’oposició a demanar la dimissió del president, Josep Maria Bartomeu, i la convocatòria immediata d’eleccions. Bartomeu, però, continua entestat a esgotar el seu mandat, i així ho va decidir ahir. Va aclarir la junta directiva que les eleccions es faran el primer dia de partit després del 15 de març del 2021. La convocatòria dels comicis es produirà a finals del pròxim mes de gener. És a dir, que seran unes eleccions per fi de mandat. Com marquen els estatuts del club, si els comicis es fan perquè acaba el mandat de la directiva, aquests s’han de fer entre el 15 de març i el 15 de juny del 2021. És a dir, que Bartomeu, que no es pot presentar a la reelecció, presidiria el Barça fins aquell dia, però la candidatura guanyadora prendria possessió el dia 1 de juliol, però haurà tingut temps per planificar la temporada 2021/22. La decisió d’ahir de la directiva permet, primer, que l’exercici econòmic d’aquesta temporada, que presentarà pèrdues arran de la crisi del coronavirus, i que ja va quedar tancat el 30 de juny, sigui presentat a l’aprovació de l’assemblea, que es podria convocar per a l’octubre, per aquesta junta directiva. A més, també l’actual directiva serà la responsable de tancar els números del curs que acaba de començar, així podrà tancar els números de la totalitat del seu mandat, fet important tenint en compte el passat, l’acció civil de responsabilitat contra la junta de Joan Laporta i les quantitat que han d’avalar cada directiu en cas de pèrdues. Això sí, amb un matís: sempre els números que tanqui aquesta directiva de la temporada 2020/21 podran ser auditats i reformulats per la directiva que entri a governar el club.

Segons el comunicat del club, l’actual directiva creu que les eleccions immediates “no són viables, tenint en compte que la lliga comença el 12 de setembre i el marc derivat de la crisi de la Covid-19”. En el mateix comunicat argumenta que s’implementarà “un pla de xoc per revertir la situació esportiva i econòmica, basat en canvis profunds en el primer equip i una redefinició del pressupost per fer front a la nova situació provocada per la Covid-19”. El primer d’aquests canvis és el relleu a la banqueta, però n’hi haurà més en els propers dies.

PLANTILLA

Rakitic, Arturo Vidal, Luis Suárez i Umtiti apunten a ser les primeres víctimes

ELECCIONS

No les avancen perquè “la lliga comença el dia 12 i pel marc derivat per la Covid-19”

Ter Stegen estarà uns dos mesos de baixa

Marc André Ter Stegen serà intervingut avui del tendó rotular del genoll dret pel doctor Ramon Cugat, segons va informar ahir el FC Barcelona, per eliminar les molèsties que té des de ja fa temps. Després de l’operació es comunicarà el temps de baixa, però s’espera que sigui d’uns dos mesos, així que no podrà estar recuperat per a l’inici de la lliga, previst per al 12 de setembre. El porter alemany ha esperat fins a acabar la temporada per passar per la sala d’operacions. És una mesura proactiva que es fa ara per prevenir i preparar-se per al futur, ja que el porter ha tingut algunes irritacions al tendó durant el curs. Ter Stegen ha participat en un total de 46 partits aquesta temporada: 36 en la lliga, vuit en la Champions i dos en la copa. A més, ha aconseguit mantenir la porteria imbatuda un total de quinze vegades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)