Barça

“Cal foc nou esportiu”

El president redueix la crisi a la part esportiva i assegura que hi haurà una renovació profunda i que marxaran jugadors importants

Koeman serà el nou tècnic i està tranquil amb Messi

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va voler donar la cara en una entrevista a Barça TV amb els responsables dels tres diaris esportius que s’editen a Catalunya. Després de la humiliació viscuda per l’equip en la Champions contra el Bayern de Munic calia donar explicacions i també explicar quins seran els propers moviments en l’entitat, encara que alguns ja s’han produït, com són la destitució de Quique Setién com a entrenador del primer equip, que serà rellevat per Koeman, i el canvi en la secretaria tècnica després de la renúncia d’Abidal. Perquè el francès, segons va explicar el president, ha plegat per decisió pròpia. “S’ha d’acceptar. Li agraeixo aquests anys de treball i la feina feta.” El màxim responsable de l’àrea tècnica passa a ser Ramon Planes, que era el seu adjunt.

Va ser una entrevista en què sobretot van predominar les preguntes sobre la situació esportiva del primer equip, que no deixa de ser el que més preocupa els barcelonistes després d’haver acabat la temporada en blanc i amb molt males sensacions després de la humiliació viscuda. Bartomeu, precisament, va voler deixar clar que els problemes s’han de cenyir sobretot a la parcel·la esportiva i que no comparteix el diagnòstic que hi hagi un problema global en el club. “Tenim una crisi esportiva, no institucional o de club. Més que foc nou, cal una evolució. Alguns jugadors han arribat a la seva fi. Cal foc nou esportiu, és la crisi esportiva el que s’ha d’arreglar”, va assenyalar.

I la primera mesura ha estat el relleu a la banqueta. Destituït Quique Setién, ara arriba el torn de Ronald Koeman. El president blaugrana està plenament convençut de les capacitats de l’heroi de Wembley per dirigir aquest nou projecte. “El coneixem prou bé, sabem com treballa, com pensa i com actua. Apostem per com pensa i la seva experiència, coneix la nostra filosofia, ha estat amb Cruyff en el dream team.” Ja el van temptejar el desembre passat, però en aquell moment va dir-los que no. “Al desembre vam parlar amb diferents entrenadors i Koeman ens va dir que tenia responsabilitat amb Holanda en l’Eurocopa. Ara ens ha dit que l’Euro és lluny i que ara sí que els pot explicar que ho deixa. El seu somni és entrenar el Barça.”

El canvi a la banqueta és importa però a ningú se li escapa és que el gran problema és en la plantilla, en què s’han de fer molts canvis per rejovenir-la. Bartomeu va reconèixer que la renovació s’hauria d’haver fet després de perdre a Anfield contra el Liverpool, però que en aquell moment va decidir fer confiança a Ernesto Valverde i als jugadors. “La renovació serà tan profunda com calgui. El nostre objectiu és guanyar-ho tot. El moment era després d’Anfield, però vaig preferir donar una oportunitat a aquests jugadors i als tècnics.” Bartomeu va insistir que la vinent no serà una temporada de transició perquè aquestes no existeixen en el Barça.

El president blaugrana es va mostrar molt tranquil amb la continuïtat de Leo Messi, malgrat que és conscient del seu silenci des que l’equip va quedar eliminat de la Champions i que està molt decebut amb com ha acabat la temporada. Bartomeu va explicar que no ha parlat amb el jugador, però sí amb el seu pare, i va insistir que la renovació no l’afectarà a ell perquè continuarà sent el pal de paller del projecte. De fet, així li ho ha transmès Koeman. “No és del tot un fi de cicle perquè el que ve ara també el liderarà Messi. És un nou cicle en l’era Messi. He parlat amb el pare de Messi. El dol ja l’hem passat, hem de ser optimistes. Treballar, generar il·lusió. L’entrenador ha de parlar amb els jugadors”, va comentar.

Bartomeu no va amagar que la renovació de la plantilla afectarà futbolistes que en els últims anys ho han guanyat tot i que són molt estimats per tot el barcelonisme. “La secretaria tècnica prendrà les decisions, i algunes seran dràstiques. Hem d’acomiadar aquests jugadors amb tots els honors. Són llegendaris.” El president no descarta que a alguns jugadors se’ls acabi donant la carta de llibertat, però no va voler entrar gaire en el tema perquè va argumentar que caldrà parlar amb ells individualment i analitzar cada cas.

No va faltar la clàssica cantarella del poder excessiu d’aquesta plantilla, un tema recurrent per justificar que en les últimes temporades no s’hagi fet la renovació necessària. “Tots els vestidors tenen molt poder. Són molt importants. Parlem d’una generació que ha guanyat títols sense parar. És una enorme generació de jugadors. Amb el temps és més fàcil opinar. No vull parlar malament de ningú. Vull elogiar aquests jugadors perquè ens han fet el millor equip del món”, va dir. Ara bé, venen canvis, i no només en la plantilla sinó també en la manera de treballar. “Es juga com s’entrena. S’ha de millorar en la preparació física, en la tàctica i la mental.”

Bartomeu va tornar a defensar el canvi de tècnic al mes de gener i va agrair la feina feta a Setién perquè va ser “valent” acceptant el càrrec. També va negar que el Barça s’hagi desviat del model. “El nostre model es basa en la Masia i seguirà sent així. No hem abandonat el model, però l’hem de reforçar. La Masia és el pal de paller.” Ja pel que fa a noms propis, el president del Barça es va mostrar molt optimista amb la renovació de Ter Stegen, va comentar que difícilment poden pretendre Neymar perquè el PSG no el vol vendre, que tornaran a la càrrega per Lautaro possiblement i es va mostrar il·lusionat amb els fitxatges de Pedri i Trincão, dos futbolistes pels quals ja s’han rebut ofertes. També va confirmar que si Ronald Koeman el vol, Coutinho jugarà en el Barça la propera temporada. I pel que sembla, així serà.

EL MÉS DESTACAT DE L’ENTREVISTA AL PRESIDENT DEL BARÇA

Tenim una crisi esportiva, no institucional o de club. Més que foc nou, cal evolució. Alguns jugadors han arribat a la seva fi
La secretaria tècnica prendrà les decisions, i algunes seran dràstiques. Hem d’acomiadar jugadors amb tots els honors
El nostre model es basa en la Masia, el pal de paller, i seguirà sent així. No hem abandonat el model, però l’hem de reforçar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)