Barça

Tornar al principi

Dues setmanes després, el Barça reprèn el camí de la lliga a Getafe, amb la idea de recuperar el joc dels partits contra el Vila-real i el Celta

Després d’aquesta nit, Ferencváros, Real Madrid i Juve en deu dies

Després d’un parell de setmanes de futbol de seleccions, carregades de notícies relacionades amb la convulsa situació institucional del FC Barcelona, torna la pilota. Per fi, aquesta nit, a partir de les 9 del vespre, el futbol serà el protagonista principal de l’actualitat blaugrana, amb una visita al Getafe, rival tradicionalment antipàtic i incòmode. El Barça no perd al Coliseo Alfonso Pérez des del 26 de novembre del 2011, fa quasi nou anys, i sempre ha guanyat des que José Bordalás seu a la banqueta de l’equip madrileny, però no hi hagut ni un sol dia en què allà no hagi trobat les màximes dificultats. A la graderia i damunt la gespa. Aquesta temporada, sense públic, l’ambient no serà tan inhòspit, però el Barça es presentarà amb un projecte encara tendre, acabat d’encetar, i després d’una aturada de la competició. De ben segur que no serà fàcil.

D’altra banda, l’últim episodi protagonitzat per l’equip de Ronald Koeman abans de la diàspora internacional va deixar mal gust de boca a l’afició culer: aquell empat a 1 al Camp Nou del 4 d’octubre, contra el Sevilla, va frenar l’eufòria dels dos primers partits del curs perquè, a banda del resultat, el ritme de joc va quedar molt lluny del que es pot esperar d’un equip amb les màximes aspiracions. El conjunt andalús va ser el primer rival de consideració i va posar en evidència les mancances d’un projecte que encara és en fase de construcció.

Pressió i dinamisme

A Getafe, doncs, Koeman buscarà que els seus jugadors ofereixin el mateix nivell que en l’estrena, contra el Vila-real, i a Vigo, contra el Celta: ordre, pressió avançada i un joc d’atac dinàmic, al servei d’un grup de davanters amb molta capacitat de decidir. Serà, a més, el primer de quatre partits de màxima importància, que tindran lloc durant els pròxims onze dies: dimarts que ve el Barça debutarà en la Champions League, al Camp Nou, contra el Ferencváros; dissabte disputarà el primer clàssic de la temporada contra el Real Madrid, també a casa, i el dimecres 28 d’octubre se les haurà amb el Juventus, a Torí. Sens dubte, primer tram important del curs.

A les baixes de Marc-André ter Stegen i Samuel Umtiti, per al partit d’aquesta nit s’hi afegirà només la de Jordi Alba, lesionat als isquiotibials de la cuixa dreta en el partit contra el Sevilla. Miralem Pjanic, que va tornar tocat de la concentració amb la seva selecció, i Junior Firpo, que no s’havia entrenat els últims dies per culpa d’unes molèsties, va entrar, finalment, en la llista de convocats. Per a la posició de lateral esquerre Koeman podrà triar, doncs, entre moure Sergiño Dest de costat o apostar per Junior. Aquest canvi i el retorn de Clément Lenglet a l’eix de la defensa després de complir sanció, seran, si no hi ha sorpresa, les dues novetats en l’onze titular respecte de l’última alineació.

EL PALMARÈS DEL PREMI ALDO ROVIRA: · 2009/10: Messi · 2010/11: Messi · 2011/12: Abidal · 2012/13: Messi · 2013/14: Mascherano · 2014/15: Messi · 2015/16: Luis Suárez · 2016/17: Messi · 2017/18: Messi · 2018/19: Piqué · 2019/20: Ter Stegen

Marc-André ter Stegen, guanyador del 13è premi Aldo Rovira

Un jurat format pels directors i caps de secció dels principals mitjans de comunicació amb presència a Barcelona va escollir ahir Marc-André ter Stegen com a guanyador del premi Aldo Rovira al millor jugador de la temporada 2019/20. El premi Aldo Rovira va ser creat per l’exdirectiu Josep Lluís Rovira en homenatge al seu fill Aldo, que va morir en accident de moto el 18 de març del 2009 als 37 anys, i enguany celebra la seva onzena edició.

El porter alemany va ser triat en el transcurs d’una reunió telemàtica en què hi eren presents el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu; l’exdirectiu Josep Lluís Rovira i el seu fill Borja. Ter Stegen, que és en la fase final de la recuperació de la seva lesió al tendó rotular de la cama dreta, rebrà aquest trofeu, una estàtua realitzada per l’artista Montserrat Garcia Rius, durant la temporada.

Bordalás veu un Barça “vertical i dinàmic”

José Bordalás, el tècnic del Getafe, considera que el Barça, amb Ronald Koeman a la banqueta, és més vertical i dinàmic que el curs passat. “Continuen tenint moltes individualitats, però veig un equip més vertical i dinàmic. Són doblement perillosos”, va manifestar ahir, en roda de premsa. Bordalás va destacar els noms dels davanters blaugrana per sobre de la resta: “Griezmann és magnífic, encara que la temporada passada hi va haver debat amb ell. Messi és el millor. També hi són Coutinho i Ansu Fati, malgrat la seva joventut.” El tècnic, que mai ha guanyat el Barça, el Real Madrid ni l’Atlético des que va signar pel Getafe. va assegurar que no perd la fe, recollint el missatge institucional del seu club. “Sempre jugo per guanyar. Sabem les dificultats que trobarem en el partit contra el Barcelona, un grandíssim equip”, va concloure.

El CSD permet jugar els dilluns i els divendres

El Consell Superior d’Esports (CSD) permetrà que hi hagi futbol professional els divendres i vint dilluns durant la temporada. Els dissabtes i diumenges es podrà jugar a partir de les dues de la tarda. Aquest moviment ha canviat totes les previsions: qualsevol decisió sobre unes mesures cautelars, ara mateix, perd sentit, ja que el CSD ha decidit en via esportiva. En qualsevol cas, si el conflicte persisteix, l’assumpte tornarà als tribunals. La mesura entrarà en vigor a partir de la pròxima jornada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)