Barça

Pjanic i Arthur, inici millorable

Champions League. Després de l’intercanvi entre el Barça i la Juventus, ni el migcampista bosnià ni el brasiler han aconseguit consolidar-se en l’onze titular dels seus nous equips

Ni Miralem Pjanic ni Arthur Melo, els dos futbolistes que el Barça i la Juventus van intercanviar aquest estiu, han estat protagonistes principals dels seus nous equips en el primer mes del curs. De moment, ni el bosnià ha aconseguit la confiança de Ronald Koeman ni el brasiler és tampoc titular indiscutible per a Andrea Pirlo. Queda molta temporada, però, d’entrada, sembla clar que els tocarà guanyar-se el lloc. Tots dos presenten uns números similars: el nou dorsal 5 de la Juve ha participat en tres dels quatre partits de lliga que ha jugat el seu equip –contra el Nàpols va guanyar sense jugar– i en l’únic que ha disputat en la Champions, i el nou dorsal 8 del Barça ha aparegut en dues de les quatre jornades de lliga que ha jugat l’equip blaugrana i en el debut a Europa.

“Arthur? Prefereixo Pjanic, etzibava l’ex-director esportiu de la Juventus Luciano Moggi a la ràdio del club piemontès el 22 d’agost passat. “Per mi, Pjanic és més útil que Arthur tècnicament. Arthur és bo, però lent. No crec que vingui a la Juve a jugar de titular, no millora el nivell del que hi ha ara mateix. És un jugador que, possiblement, serà suplent”, hi afegia. I la realitat és que Arthur no va debutar a l’Allianz Stadium, l’estadi de la Juve, fins ahir al vespre. Ho va fer, això sí, com a titular i jugant els 90 minuts, contra l’Hellas Verona (1-1). Abans, en la Serie A, havia jugat 32 minuts a l’Olímpic de Roma (2-2), en substitució de McKennie, i 70 al camp del Crotone (1-1), fins que Rabiot va entrar en el seu lloc. En la Champions, dimarts passat, només va tenir els últims onze minuts contra el Dinamo de Kíev (0-2), en substitució de Ramsey. No és que Pirlo vulgui donar la raó a Moggi, sinó que, vista l’absència d’un mig centre pur en la seva plantilla, la idea del tècnic de la Juve és fer rotacions amb els migcampistes. Arthur, doncs, compartirà lloc amb el francès Rabiot, el nord-americà McKennie i l’uruguaià Betancur.

Coronavirus

Per la seva banda, Miralem Pjanic ja va començar amb mal peu la seva etapa blaugrana: el 22 d’agost va donar positiu per coronavirus després de notar alguns símptomes, i va haver d’endarrerir el viatge a Barcelona més de dues setmanes. Finalment, el 10 de setembre va començar a entrenar-se, en solitari, a la ciutat esportiva, i sis dies després, a més d’incorporar-se al grup, va ser presentat. “Sortir de la Juve sempre és molt difícil, però crec que un futbolista necessita nous reptes. He guanyat molt a Itàlia i ara volia provar una cosa nova”, manifestava. El cas és que, quan va arrencar la temporada, el bosnià només havia jugat 27 minuts, al Gamper, contra l’Elx, i Koeman ja s’havia decidit per Sergio Busquets i Frenkie de Jong per al doble pivot.

Pjanic només ha estat titular dimarts passat, en el debut del Barça en la Champions, contra el Ferencváros (5-1). Va disputar 76 minuts, fins que Busquets va entrar en el seu lloc. I en la lliga, Koeman només ha comptat amb ell en dos dels quatre partits, sempre sortint des de la banqueta: va jugar 12 minuts al Camp Nou contra el Vila-real (4-0), en substitució de Busquets, i un quart d’hora contra el Sevilla (1-1), entrant en el lloc de Coutinho. Dissabte, doncs, el dorsal 8 va quedar sense tastar el clàssic. Caldrà veure si demà passat té l’oportunitat de jugar contra el seu exequip.

PJANIC

Va donar positiu per coronavirus a l’agost i es va incorporar tard a la pretemporada

ARTHUR

Moggi ha dit que no serà titular i que no millora el nivell de la plantilla de la Juve
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)