Barça

Sense nostàlgia a Madrid

Segona visita d’Antoine Griezmann a l’Atlético, aquesta vegada amb les graderies buides al Metropolitano

El francès, que no ha trobat encara el seu lloc en el Barça, disposa d’una bona oportunitat per reivindicar-se

No serà l’Atlético de Madrid - Barça del retrobament de Luis Suárez amb els que han estat els seus companys, però continuarà sent un partit especial per a un altre gran davanter, com és Antoine Griezmann. Demà a la nit, el francès jugarà com a visitant per segona vegada a l’estadi Metropolitano i tornarà a enfrontar-se amb l’equip que el va fer enlairar fins a convertir-se en un futbolista de primer nivell mundial. En la primera visita al que va ser casa seva, va haver de suportar una sorollosa i hostil rebuda de l’afició que l’havia idolatrat durant cinc temporades. Sota la pluja i enmig del fred hivernal madrileny en una nit d’1 de desembre, Griezmann va saber el mal geni que gasten el Frente Atlético i la resta del públic colchonero. Xiulets, insults i una pancarta on es podia llegir: “Querías tener un nombre y se te olvidó ser hombre.” Vestit amb la mateixa samarreta quadribarrada que vestirà demà, va aguantar estoicament: ni un mal gest, ni una mala cara. Això sí, no va fer un bon partit. La nit, en tot cas, va tenir un final feliç gràcies al solitari i decisiu gol de Leo Messi en el minut 86.

Tot plegat farà que Antoine Griezmann demà viatgi a Madrid sense la nostàlgia de fa un any. A més, per culpa de la pandèmia no trobarà públic a les graderies del Wanda Metropolitano. Això sí, s’hi presentarà, com la temporada passada, sense haver aconseguit encara un paper de protagonista principal en el Barça. Si fa un any la visita a l’Atlético va coincidir amb l’inici de la davallada del seu joc, després d’una prometedora arrencada de temporada, enguany es pot dir que encara no ha trobat l’encaix en el joc d’atac que projecta Ronald Koeman. De fet, el mes passat l’entrenador holandès va haver d’apagar el foc que Griezmann va encendre amb unes declaracions, fetes des de la concentració amb la selecció francesa, en què venia a dir que el seu rendiment era millor amb França perquè el seleccionador, Didier Deschamps, sap on posar-lo. “Hem parlat de la seva posició i del seu rendiment. Li he dit que busco el millor per a l’equip i que penso que la seva millor posició és per la banda dreta, amb llibertat per anar a interior. Decideixo jo, pel bé de l’equip, i cada jugador ha de treure el màxim”, sentenciava Koeman.

Reptes i oportunitats

A parer de Martín Lasarte, l’entrenador que Antoine Griezmann va tenir en les seves dues primeres temporades com a professional, en la Real Sociedad, el davanter francès està progressant adequadament des de principi d’aquest curs 2020/21. Malgrat tot. “La temporada passada, fins al novembre, el vaig veure bé. Després, les coses no van funcionar en el Barça. Es parlava de Griezmann, però no de Messi, ni de Luis Suárez, ni de tota la resta. Era difícil que rendís a un nivell alt. Ara mateix, crec que està millorant”, sosté el tècnic uruguaià. Per ell, és Ronald Koeman el responsable de fer encaixar Griezmann en l’engranatge ofensiu del Barça. “El repte de Koeman és trobar-li un lloc amb Messi en el mateix onze. L’Antoine és el Messi de la selecció campiona del món: arriba bé des de la segona línia, juga en curt, en llarg. No té el driblatge de Messi, però és un gran futbolista. I els grans futbolistes sempre saben adaptar-se.” Lasarte considera que Griezmann “pot jugar de davanter centre, tot i que no és la seva posició.” Segons l’entrenador uruguaià: “No és un golejador nat, és un gran assistidor que, a més, té gol. Pot jugar en punta circumstancialment, de tant en tant.”

Sigui com sigui, l’Atlético - Barça de demà, a més dels ingredients propis d’un duel amb dos contendents d’aquesta magnitud i de la importància que té en la classificació, amb l’equip de Koeman sis punts per sota del de Simeone, és una oportunitat immillorable perquè Antoine Griezmann aparegui en la seva màxima dimensió.

LA PRIMERA VISITA

L’1 de desembre del 2019 va tenir una rebuda molt hostil de l’afició de l’Atlético

LA SEVA POSICIÓ

Koeman aposta per situar-lo a la banda dreta, amb llibertat per anar cap a l’interior
No és un golejador nat, és un gran assistidor que, a més, té gol. Pot jugar en punta de manera circumstancial
Koeman té el repte de trobar-li un lloc amb Messi en el mateix onze. L’Antoine és el Messi de la selecció campiona del món
El curs passat, quan el Barça anava malament, es parlava de Griezmann, però no de Messi, Suárez i tota la resta

Xiula Munuera Montero

José Luis Munuera Montero ha estat designat pel Comitè Tècnic d’Àrbitres de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per dirigir l’Atlético de Madrid - Barça que demà es disputarà a l’estadi Metropolitano. El col·legiat andalús, de 37 anys, xiularà per primer cop l’Atlético i el Barça aquesta temporada. Abans, en la lliga, ha dirigit en set ocasions l’equip blaugrana, amb un balanç de sis triomfs i una derrota, mentre que als colchoneros els ha xiulat sis partits, amb un balanç de quatre triomfs i dos empats.

Al VAR hi haurà el basc Ricardo de Burgos Bengoextea, que va tenir una polèmica actuació a la sala de videoarbitratge en l’últim Getafe-Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)