Barça

“Si hi ha un moment per reaccionar és aquest”

Barça. L’entrenador blaugrana espera que el seu equip comenci una reacció en la lliga i admet que necessiten mantenir un alt ritme de partit per derrotar rivals defensius

Koeman intenta afrontar amb naturalitat la dualitat que li suposa que el seu equip sigui un dels millors en la competició europea i que, en canvi, n’hi hagi dotze de millors en la lliga. El tècnic creu que els equips són més defensius en la competició estatal i que al seu equip el beneficia enfrontar-se a conjunts valents. Però, més enllà de la circumstància, tothom sap –també ell– que el Barça hauria de batallar pel títol i ser un dels principals candidats i no es pot permetre ser tan avall. Per això espera una reacció dels jugadors que comenci avui mateix.

“Queden set partits fins a final d’any i, si hi ha un moment de reaccionar en el campionat, és aquest. Hem de retallar distàncies amb els equips que són a dalt”, explica Koeman en la seva compareixença prèvia al partit contra l’Osasuna: “Per la nostra trajectòria necessitem els tres punts. L’any passat ells van fer un gran partit, però ara, segons el ritme de partit que apliquem, tindrem oportunitats per marcar”. L’entrenador holandès va insistir molt en el ritme del partit com un factor clau contra els equips que es tanquen: “Si seguim un ritme de pilota alt des de l’inici, el contrari no el pot seguir durant tot el partit i acaba baixant en l’última mitja hora”, va dir. També va celebrar el descans de Messi i De Jong, dos jugadors que, segons ell, col·laboren en aquest aspecte, tot i que també es va mostrar prou satisfet amb els jugadors de refresc que van sortir en el partit contra el Dinamo de Kíev. Sobre Aleñá, de fet, va comentar que “està aprenent en la posició de pivot”: “És un dels futbolistes als quals més els ha costat passar de l’interior al doble pivot, on ha de fer altres funcions, però està millorant”, va expressar. I sobre Mingueza pràcticament li va assegurar la titularitat: “Té moltíssimes oportunitats de jugar perquè estem força limitats en la defensa. Dependrà també si pot jugar Sergiño Dest o no.”

L’entrenador del Barça va valorar molt positivament que els jugadors hagin arribat a un acord amb la directiva per aplicar una rebaixa salarial: “És el moment de pensar què és el millor per al Barça”, va afirmar: “Hem de mirar la situació econòmica del club.” I també va reconèixer que no ha parlat amb cap precandidat a les eleccions.

Un escalfament amb Diego Maradona

Ronald Koeman va jugar una vegada contra Maradona, quan l’argentí jugava al Sevilla. El tècnic holandès encara recorda l’impacte que li va provocar veure el seu escalfament: “Recordo que en l’escalfament feia moltes coses. De fet, jo estava més pendent del seu escalfament que del meu”, va explicar: “En aquella època era el millor del món. He tingut la sort de jugar contra ell i constatar-ho perquè és al camp on es veuen els jugadors que tenen qualitat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)