Ter Stegen els duu a la final

Real Sociedad-Barça (2-3).El porter alemany va ser decisiu durant la pròrroga i aturant dos penals en una tanda on Riqui Puig marca el decisiu

El Barça s’ha classificat per la final de la Supercopa d’Espanya en un partit agònic contra la Real Sociedad i que ha necessitat d’una pròrroga i una tanda de penals. L’equip ha sabut sobreviure gràcies a Ter Stegen, clau en la pròrroga i en la tanda de penals, aturant-ne dos. Una tanda on Riqui Puig ha demostrat una gran personalitat marcant el gol decisiu. L’equip coneixerà demà el seu rival -Real Madrid o Athletic- en la final de diumenge.

Koeman no tenia previst retocar gaire l’onze inicial però s’ha vist obligat a fer-ho per la baixa de Leo Messi, amb molèsties musculars i que ni tan sols s’ha quedat a la banqueta. El seu lloc a la davantera l’ha ocupat Braithwaite. També li ha donat descans a Dest i ha estat Mingueza qui ha ocupat el lateral dret, deixant l’eix defensiu per Araujo i Lenglet.

Als blaugrana els ha costat entrar en el partit i la Real Sociedad s’hauria pogut avançar en els primers minuts. Ha disposat de tres ocasions, d’Isak, Portu i Le Normand, però en la més clara, d’Isak, han topat amb la versió salvadora de Ter Stegen. El Barça ha tingut dificultats per trobar la profunditat i només generava sensació de perill quan la pilota estava als peus de Dembélé.

Amb el pas dels minuts, però, els de Koeman s’han apoderat de la pilota i la Real Sociedad ha fet un pas enrere. Lenglet, amb un xut llunyà i Braithwaite amb un altre que ha aturat Merino han avisat abans que De Jong hagi obert la llauna amb un magnífic cop de cap després d’una fantàstica centrada de Griezmann.

Però la Real Sociedad ha igualat el partit a l’inici del segon temps gràcies a un gol de penal d’Oyarzabal després d’unes mans clares però absurdes de De Jong. Poc després l’holandès ha pogut fer el segon però s’ha adormit en la rematada quan estava dins de l’àrea i havia retallat molt bé el defensa. Els bascos, esperonats, han començat a pressionar millor tot i que el Barça, després d’uns minuts titubejants ha tornat a asserenar-se i ha estat a punt d’avançar-se amb un xut molt ajustat de Dembélé i un altre de Pedri. Trincao ha entrat per Braithwaite. El marcador no s’ha mogut i el partit ha anat a la pròrroga.

I el Barça hi ha arribat molt just de forces i amb la Real Sociedad millor físicament. El partit s’ha trencat i s’ha convertit en un intercanvi de pocs on els bascos han gaudit de les millors ocasions però han topat amb un immens Ter Stegen.

El partit ha anat a la tanda de penals i allà ha brillat Ter Stegen i Riqui Puig, que ha marcat el decisiu.