Barça

El protagonista

Frenkie De Jong

Amb llibertat, s’engrandeix

Ni Ernesto Valverde ni Quique Setién van saber treure la millor versió de Frenkie de Jong quan el tenien a les seves ordres. També és cert que al migcampista holandès se’l va marejar amb canvis de posicions i que lògicament es va haver d’adaptar a un nou equip i a uns nous companys que jugaven a un ritme que no era el seu quan va arribar. Ni tan sols Ronald Koeman, que ja l’havia dirigit en la selecció holandesa, va saber esprémer tot el seu futbol en els primers partits de la temporada, quan el va situar en un doble pivot que no funcionava. Ha estat amb el retorn al 4-3-3 i actuant com a interior que s’ha vist la millor versió de De Jong aquesta temporada.

Ara bé, calia que li donessin llibertat, camp per córrer per poder brillar. De Jong, amb llibertat, és un futbolista que s’engrandeix. El seu inici d’any està sent per emmarcar i s’està convertint en una peça imprescindible per a Ronald Koeman al mig del camp blaugrana. El tècnic reclamava més arribada i gol als seus migcampistes, i en el seu compatriota té un tresor. En els últims sis partits, ja acumula tres gols i dues assistències, i en el total de la temporada el còmput de gols s’enfila fins als quatre (contra l’Osca i la Real Sociedad en la lliga, un en la supercopa d’Espanya i el d’ahir). La temporada passada només en va fer dos. Més enllà dels gols, l’holandès ajuda l’equip amb les seves arrencades i conduccions cap endavant, vitals per eliminar línies rivals. Necessitava aquesta confiança que ara té per anar-se’n cap amunt sense por, explotant al màxim aquesta qualitat del seu futbol.

Ahir, contra l’Elx, el fet d’estar a prop de l’àrea va ser cabdal per poder arribar a temps d’empènyer la pilota que Diego González havia refusat malament en direcció a la seva porteria després de la centrada de Braithwaite i que va significar el primer gol del Barça. El que obria la llauna, el més difícil en els partits en què el rival es tanca. “Sí, la toco abans que entri”, insistia al final del duel davant dels micròfons, no fos cas que no li donessin el gol a ell. L’acta arbitral ho va certificar.

En la segona meitat també va ser clau en el segon gol, de Riqui Puig, quan va agafar la pilota, es va escapar del seu defensor amb qualitat i potència, va arribar fins a la línia de fons i va servir una centrada que el del planter va rematar de cap al segon pal.

De Jong està content per com li estan sortint les coses en aquest inici del 2021. Però la seva autoexigència és màxima i vol anar a més. “Encara puc jugar millor, però per descomptat que estic content pels gols i les assistències.” Que duri.

85
intervencions
1
passada de mèrit bona
5
pilotes recuperades
5
pilotes perdudes
1
centrada bona
23
passades als davanters
1
rematada
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)