Barça

Messi, Xavi i la nova lliga europea centren les principals diferències

Eleccions.

Els tres candidats a la presidència del Barça es van veure les cares per segona vegada en un debat organitzat pel Grup Godó. Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa van començar molt actius en els atacs a les candidatures rivals però van acabar d’una manera més didàctica explicant i confrontant les línies mestres del seu projecte. Sobre el paper de Xavi Hernández i el futur de Leo Messi va tornar a girar les principals diferències entre els candidats que també mostren visions diferents en el paper del Barça en la futura lliga europea.

Detencions produïdes

Freixa: Desconec els fets però l’episodi és molt trist. És una situació que ja hem vist en el passat. S’ha fet coincidir aquesta situació amb la setmana de les eleccions fent una performance amb el Mossos anunciant-ho per xarxes socials i la premsa. Això m’estranya

Font: És una mostra que cal una nova etapa en què s’acabi amb aquest presidencialisme que fa que el president unilateralment prengui decisions. Aquestes eleccions són una bona oportunitat per acabar amb aquest model.

Laporta: Amb aquesta situació, que és molt trista pel Barça, no es pot fer avantatgisme i no hem de prejutjar.

Model esportiu

Laporta: No parlaré de noms que puguin destorbar de els jugadors i cos tècnic de l’actual plantilla, perquè puges els preus i devalues el jugador de casa. La nostra política esportiva i econòmica comparteixen objectius i mitjans. Es poden fer bescanvis de jugadors perquè hi ha altres equips que també tenen problemes econòmics.

Font: “És imprescindible tenir els deures fets i no improvisar. Vam construir una estructura esportiva i els deures s’estan fent des de fa mesos per construir la plantilla de l’any que ve. S’ha de tenir en compte la realitat econòmica del club; amb el coneixement de grans professionals. Prometre que es pot fer un fitxatge d’una inversió important és enganyar el soci. Estem treballant per compensar una plantilla que està descompensada amb una gran exigència. Perquè al Barça, no hi ha temporades de transició.

Freixa: El Barça sempre és possible que pugui portar jugadors diferencials. En els últims cinc anys, el Barça ha fitxat jugadors diferencials i d’altres que no ho són que tapen el que ja tenim a casa. El primer de tot és mirar a casa. I dins d’aquesta manera de jugar, els jugadors diferencials sempre els podem tenir. Amb les solucions que hem aportat de caire econòmic, el Barça estarà en disposició de fitxar els jugadors que siguin necessaris.

Messi

Font: Messi s’ha de quedar per tres raons. Pel vessant esportiu; pel vessant econòmic perquè és part de la nostra solució. Li farem un contracte vitalici per ajustar la descompensació de la propera temporada.

Laporta: Li farem una proposta que econòmicament estigui dins de les nostres possibilitats. No podrem competir amb les ofertes que té. Hem de dir la veritat. Però jo sé que a Messi no el guien els diners, vol tenir un equip competitiu, que torni a guanyar Champions. Puc assegurar que si qualsevol dels candidats no guanya, Messi no es quedarà al Barça.

Freixa: Jo vull que Messi es quedi al Barça. També ho vol ell i la seva família; i volem mantenir la idea esportiva que estem defensant i en la que ell s’ha format.

Lliga europea

Font: Treballarem per tenir la millor competició europea perquè el format actual és molt millorable. Al bàsquet, s’ha creat l’Eurolliga, en què els millors equips d’Europa competeixen regularment i s’ha fet sense acabar amb les competicions nacionals, que són imprescindibles.

Laporta: El marc canviarà i hi haurà turbulències. En qualsevol cas, els clubs sortirem beneficiats, obtindrem més ingressos i per això hem d’estar tranquils.

Freixa: No entrarem en conflictes insitutcionals. La rivalitat local és molt important. El futbol ha de poder generar recursos però no és l’únic. No estarem al costat d’un plantejament tan trencador i menys alinear-nos clarament al costat del Madrid.

Futbol base

Freixa: Donarem la màxima confiança del nostre model de joc als jugadors de la base.

Font: Ha d’haver-hi el lideratge d’algú que hagi patit els beneficis d’aquest model i d’haver apostat per ell [en referència a Xavi Hernández]. Comptem amb Joan Vilà, complementat per Tito Blanco; i amb Albert Benaiges i Paco Seirulo.

Laporta: La Masia és un dels pilars més importants. Comptem amb una nova metodologia que serà una garantia i que farà el club viable i sostenible. Serà, a més, un centre d’excel·lència esportiva i reconeixement internacional.

Abonaments

Font: No només no pujarem els preus si no que aquells abonats que vagin al 85% dels partits, tindran fins a un 20% de descompte en el proper abonament. A més, farem paquets d’entrades més econòmiques.

Laporta: Els socis o sòcies que tinguin dificultats econòmiques posarem a l’abast un fraccionament. Farem també bonificacions en les famílies monoparentals o nombroses. No tenim previst pujar els abonaments.

Freixa: No només no volem que els abonaments no es pugin si no que volem fer que aquesta decisió només la pugui prendre l’assemblea i cap junta directiva per tal de blindar aquesta decisió.

Seccions

Font: Mantindrem el pressupost de les seccions i la temporada 2022/23 crearem equips femenins en totes elles. Volem replicar el model en el futbol, amb un model de joc i anar a buscar les persones que més coniexen aquest estil. Muntar un organigrama i assegurar una estructura que treballi com un club d’elit independent.

Laporta: En el bàsquet, hem parlat amb Saras i apostem per la continuïtat. Tindrem un director de cada secció. I pel futbol femení, volem que les jugadores tinguin més presència als mitjans.

Freixa: Hem de mantenir el model de seccions però amb el repte de gestionar-les millor. Les volem fer més identitàries. Pel bàsquet, comptem amb un exentrenador emblemàtic, que està entrenant a fora, per plantejar-li aquest model de formació.

Camp Nou

Font: Tenim a punt un equip que el 8 de març pugui entrar per treballar en la proposta. La farem, la posarem a disposició del soci a través del vot electrònic al setembre i al desembre començar a construir. Aspirem a tenir el nou Palau Blaugrana en tres anys i el nou Camp Nou en cinc anys.

Laporta: Hem creat una comissió d’experts i s’ha de fer una due diligence per veure quina és la situació actual del projecte. Cal definir bé el cost, avaluarem el finançament.

Freixa: Les obres ja han començat perquè el Barça ja les està pagant. Ens hem de mentalitzar que estem en una època que haurem de suportar un projecte de nou estadi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)