Barça

Primavera blaugrana

Més esport. Laporta tot just ha aterrat, però tindrà l’oportunitat abans de l’estiu de ser el primer president que aixeca els títols europeus de les quatre seccions professionals

No és el primer cop ni serà l’últim que el Barça aspira a un vell somni que ja tenia Josep Lluís Núñez: ser campió d’Europa en les quatre seccions professionals. En un any tan extraordinari com el 2021, no només pel Barça, que ha viscut eleccions i canvi de junta, sinó per la crisi global que ha provocat la pandèmia de la Covid-19, el club pot trobar-se d’aquí a poques setmanes, entre el 3 de maig i el 13 de juny, en situació d’aixecar els quatre grans títols continentals, futbol sala, hoquei sobre patins, bàsquet i handbol per aquest ordre. Joan Laporta, que en el seu primer mandat ja va aixecar títols europeus de bàsquet, handbol i hoquei, podria recollir els fruits de l’excel·lència esportiva de quatre plantilles que es podrien considerar les millors d’Europa en els seus respectius esports.

De moment, l’equip que té la feina més avançada és el de futbol sala –campió de la Champions a l’octubre–, classificat per a la final a vuit que es jugarà entre el 28 d’abril i el 3 de maig a Zagreb. L’equip està completant una temporada irregular i té la baixa de Sergio Lozano, però encara és el rival més temible del continent pel grapat de figures de les quals disposa Andreu Plaza, començant pel millor jugador del món, Ferrão.

L’efecte Saras

Si un equip professional ha fet un salt endavant extraordinari en el club respecte als últims anys és el de bàsquet, després d’una llarga travessia pel desert. La combinació entre els espectaculars fitxatges del 2019 –Higgins, Davies, Mirotic i Abrines– i l’arribada de Jasikevicius s’ha traduït en la millor temporada regular de l’equip en la fase regular i ja té el primer lloc assegurat amb vista al duel de quarts de final. Els emparellaments poden quedar decidits aquesta mateixa setmana i no està descartat un clàssic que decideixi quin dels dos equips viatja a Colònia, seu de la final a quatre entre el 28 i el 30 de maig. El 2020 no hi va haver campió, per la pandèmia, i ara totes les apostes apunten als blaugrana com a favorits. L’últim títol de la secció el va viure en directe Laporta a París el 2010 en un equip ja històric dirigit per Xavi Pascual amb Ricky, Navarro, Mickael i tota la resta, que va passar per sobre de l’Olympiacòs (88-68).

Qui cerca, troba

Laporta també va viure en directe com Xesco Espar, que va tenir la missió de rellevar tot una llegenda com Valero Rivera, feia campió d’Europa l’equip d’handbol (2005) contra el Ciudad Real. En la tornada, el Barça va col·locar més de vuit mil seguidors al Palau per remuntar el 28-27 (29-27) de l’anada. Una de les figures de la final, Iker Romero, era un jugador cedit precisament per l’equip castellà. El president va baixar al vestidor i pràcticament li va prometre un nou contracte allà mateix en plena celebració. El trofeu europeu s’ha convertit ara en una obsessió per a l’actual entrenador, Xavi Pascual, i els seus jugadors, que en els últims anys han topat contra diferents rivals tot i afrontar les finals a 4 com a favorits. L’últim disgust, fa pocs mesos contra el Kiel (33-28).

El Barça d’hoquei, el més fiable i letal del món, buscarà aquesta mateixa setmana a Portugal l’accés a la final a 4, que es jugarà el 15 i el 16 de maig en una seu per determinar.

Els nous directius responsables de les seccions tindran una estrena no sabem si triomfant però segur que emocionant. Són Josep Cubells (bàsquet), Joan Solé (handbol), Aureli Mas (futbol sala) i Xavier Barbany (hoquei sobre patins). La nova junta va destituir l’anterior director general de les seccions, Albert Soler, i el càrrec l’ocupa provisionalment Òscar Grau. Un altre exjugador d’handbol, Xavier O’Callaghan, és l’escollit per ocupar-lo en els pròxims anys.

3 de maig
Futbol sala
16 de maig
Hoquei sobre patins
30 de maig
Bàsquet
13 de juny
Handbol

400 partits a Europa

El partit de dilluns de la Champions d’handbol contra l’Elverum al Palau va ser una nit de números rodons. L’equip es va assegurar l’accés als quarts de final amb la victòria número 300 de l’equip en la màxima competició europea just en el partit número 400. Des de la temporada 1969/70, la primera de la competició, un 75% dels partits que el Barça ha jugat en l’antiga copa d’Europa o en la Champions actual han acabat amb victòria culer. Durant aquest temps l’equip ha sumat nou títols. L’eliminatòria contra l’Elverum va suposar, a més, la victòria global més àmplia en un encreuament d’anada i tornada de la Champions (76-44, +32). El rival en els quarts de final, l’últim obstacle abans de la final a quatre, sortirà del duel que jugaran demà el Motor Zaporíjia ucraïnès i el Meshkov Brest bielorús. El Motor defensa dos gols del partit d’anada (32-30).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)