Golejada a La Cartuja i primer títol de l’era Koeman

Final de copa. El Barça ha apallissat l’Athletic per 0-4, amb gols de Griezmann, De Jong i Messi (2)

Golejada del Barça a l’Athletic i primer títol de l’era Koeman. També primer títol per a Joan Laporta. El Barça ha conquerit la copa a La Cartuja després d’una autèntica exhibició i suma ja el seu 31è trofeu. Alegria entre el barcelonisme i decepció a l’Athletic, després de perdre la seva segona final en pocs dies.

El partit ha començat amb una gran oportunitat de Frenkie de Jong (5’). Busquets ha filtrat una pilota dins l’àrea per a Leo Messi i el capità ha cedit de cara per a l’arribada de l’holandès, però el seu xut s’ha estavellat a la base del pal. Ha estat tota una declaració d’intencions d’un Barça que ha estat clar dominador en tota la primera meitat.

El Barça ha tingut la pilota en tot moment i només li ha faltat rematada en el primer temps, contra un Athletic molt tancat al darrere que només ha disposat d’una oportunitat abans del descans i ha estat a pilota aturada després d’una falta executada per Berenguer. Íñigo Martínez ha posat la punta de la bota i a punt ha estat de trobar porteria. Aquesta ha estat l’única aproximació de l’Athletic.

Piqué, en el seu retorn, ha estat incommensurable en la vigilància a Williams i Raúl García.

En la segona meitat han arribat els gols. Primer tres oportunitats claríssimes (47’, 51’ i 52’) a peus de Griezmann, Pedri i Busquets, però Unai Simón ha salvat en el gol amb tres brutals intervencions. Era el preludi de l’huracà ofensiu que el Barça tenia preparat en aquesta segona part.

En el minut 59 ha arribat el primer gol, obra de Griezmann. Messi ha contemporitzat l’atac, he cedit per a De Jong i aquest ha centrat al cor de l’àrea per tal que Griezmann rematés a plaer (0-1).

De Jong ha fet el segon en el minut 62. Centrada de Jordi Alba i rematada de cap de l’holandès des de l’interior de l’àrea petita.

I a partir d’aquí, recital Messi. L’argentí ha fet el tercer en el minut 68. Grandíssima connexió amb De Jong per desfer-se de tots els rivals que li han sortit al pas i gol marca de la casa de Messi, definint a la perfecció amb la cama dreta (0-3). Leo ha repetit en el minut 72. Era el seu segon gol de la nit i ha arribat amb la clàssica connexió amb Jordi Alba (0-4). Un gol que tots dos han repetit en infinitat d’ocasions en les últimes temporades.

El VAR, per un fora de joc mil·limètric, ha anul·lat un altre gol de Griezmann que hauria significat la maneta. Gran victòria del Barça.