Barça

100 dies de Laporta

Avui se celebren 100 dies del triomf en les eleccions i en aquest temps el nou president ha aixecat títols en futbol masculí i femení i en les seccions, ha sacsejat l’entitat en l’àmbit executiu i esportiu i ha tancat alguns fitxatges

Avui fa 100 dies que Joan Laporta va guanyar les eleccions a la presidència del FC Barcelona. La nit del 7 de març, l’advocat barcelonès va recuperar el comandament del club en un moment transcendental de la història de l’entitat. Laporta no ha perdut el temps. Han estat 100 dies frenètics en els quals ja ha quedat clar que el nou president ha vingut amb ganes de sacsejar l’entitat per donar-li un nou impuls, encara que això hagi suposat prendre algunes decisions sorprenents però no exemptes de valentia.

No van ser fàcils els seus primers dies perquè va haver d’aconseguir l’aval contra rellotge, i això el va obligar a incorporar alguns directius que no formaven part de l’equip que es va imposar en els comicis. Però el va aconseguir per arribar a temps de la seva presa de possessió, que es va fer al Camp Nou davant de 300 convidats i on Laporta va fer tota una oda a l’optimisme mostrant-se convençut que podrien revertir la situació del club per iniciar una nova etapa esplendorosa plena d’èxits esportius.

Canvi total a les seccions

Amb la legitimitat que li donen els 30.184 vots que va aconseguir, Joan Laporta ha anat per feina i la revolució promesa no es quedarà només en el primer equip de futbol, sinó que ha arribat a les seccions. En aquests 100 dies, ha canviat tots els responsables. En bàsquet va fer fora Nacho Rodríguez per posar-hi Juan Carlos Navarro com a mànager de la secció. Jasikevisius segueix. En handbol, canvis radicals, amb la marxa de Xavi Pascual, l’entrenador, i David Barrufet, el mànager de la secció. Feia 37 anys que era al club com a jugador i executiu. El nou entrenador en l’handbol serà Antonio Carlos Ortega.

En el futbol sala també ha canviat tota l’estructura, fent fora Andreu Plaza i Txus Lahoz, que no seguirà com a responsable de la secció. De mànager Laporta ha situat l’exjugador Jordi Torras i d’entrenador, Jesús Velasco. I en hoquei patins Toni Miró també deixa de ser el responsable de la secció.

Una de les primeres decisions que va prendre, precisament, va ser carregar-se Albert Soler, el responsable de les seccions, i posar en el seu lloc Xavi O’Callaghan.

Revolució al futbol base

La setmana passada els canvis van arribar en el futbol de base, amb l’acomiadament del tècnic del filial, García Pimienta, que serà reemplaçat per Sergi Barjuan. També van fer fora Àlex García, el cap del departament d’observadors, i el seu relleu podria ser Bojan Krkic pare. Jordi Roura, director esportiu del futbol de base, i Aureli Altimira, responsable del futbol 11, tampoc seguiran. També s’ha prescindit de Guillermo Amor, que deixa de ser director de relacions institucionals i esportives del FC Barcelona. S’hi ha incorporat Alexanko, com a màxim responsable, i en breu ho faran Albert Benaiges i Rafa Márquez, que agafarà el juvenil A.

Ja ha aixecat força títols

En aquests primers 100 dies, Laporta ja ha tingut la sort de tastar la mel dels títols. En futbol l’equip va aconseguir la copa després d’imposar-se clarament a l’Athletic Club en la final disputada a Sevilla. Tres dies després, celebraria la consecució de la lliga Asobal. Amb l’handbol també ha pogut celebrar la Champions i la copa. En hoquei patins ha pogut celebrar el títol de lliga. Ja de president, també ha pogut vibrar amb el triplet històric del futbol femení, sobretot amb la primera Champions en la història del club, aconseguida després de guanyar el Chelsea.

Pendent de l’auditoria

Laporta segueix pendent de rebre els resultats de l’auditoria per explicar el que pugui en l’assemblea de diumenge. Precisament, en aquests 100 primers dies també ha fet molts canvis en l’estructura executiva. Han marxat Pere Jansà, Roman Gómez Ponti, el CEO, Òscar Grau, i Bill Mannarelli, responsable de l’Espai Barça, entre d’altres. Com a nous executius més importants han arribat el nou CEO, Ferran Reverter, i el director de futbol, Mateu Alemany. En l’àrea esportiva també s’hi ha incorporat Jordi Cruyff.

En aquests 100 dies, Laporta també ha gaudit d’una setmana fantàstica en què va poder presentar els fitxatges de Kun Agüero i Eric García i anunciar també la incorporació d’Emerson Royal. I ha ratificat Koeman.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)