Barça

Aprovat el crèdit de 525 milions amb Goldman Sachs

Barça. Eduard Romeu, vicepresident econòmic, és dur amb l’anterior junta. “No tot és Covid, ja anàvem coixos”

Pocs minuts després de ser ratificat per l’assemblea de compromissaris, el vicepresident econòmic del Barça, Eduard Romeu, ha demanat permís a l’assemblea per demanar un crèdit de 525 milions d’euros a través del fons americà Goldman Sachs, un crèdit que permetrà refinançar el deute elevadíssim que té el club. Romeu ha començat la seva intervenció amb dures paraules cap a l’anterior junta directiva. “Assumim la situació i la redreçarem. Dit això i sense voler entrar en un ball de números i fer escarni, vull dir que en el sac de la Covid no hi cap tot. La Covid té molta culpa, però no és la culpable. Les coses ja s’estaven fent malament i anàvem coixos. Puc explicar que els efectes de la Covid de la temporada 2019-20 els rebaixarem de 130 milions d’euros a 42 milions seguint el dictamen de LaLiga. La diferència és imputable al que és gestió”.

Romeu ha explicat que des del març treballen per redreçar la situació. “Hem iniciat auditories, estem elaborant un nou pla de negoci per incrementar els ingressos, estem establint un control de costos salarials i de gestió. Estem fent la feina per conèixer la tresoreria real del club. Hem hagut de demanar un préstec pont de 80 milions d’euros per cobrir les obligacions que s’han d’afrontar els mesos de juny i juliol. Eren 160 milions d’euros. 75 de transfers de jugadors, 24 d’impostos i 57 de salaris esportius. No teníem prou tresoreria”. El vicepresident econòmic també ha explicat que des del juliol del 2018 al març del 2021 el deute financer ha passat de 158 milions d’euros a 673. Hi ha 452 milions de deute addicional que surten per un negatiu de 347 milions d’euros en la compra-venda de jugadors, 100 milions gastats en l’Espai Barça i 45 en altres conceptes. “No tenim encara acabada l’auditoria, però ja sabem que el deute passarà dels 1000 milions. Entre d’altres coses perquè es van ajornar 161 de salaris esportius i també tenim un deute de 38 milions amb els socis que van pagar el seu abonament aquesta temporada”, ha dit Romeu, confirmant que els socis que van pagar el seu abonament per aquest curs, no el pagaran el vinent. El directiu ha explicat que el crèdit de 525 milions d’euros tindrà uns interessos màxims del 3% i un termini de quinze anys, tot i que esperen poder amortitzar abans. Com a garantia, el club posarà els drets de televisió dels propers anys.

El vicepresident econòmic ha explicat que amb aquest crèdit el primer que es farà és cancel·lar el crèdit pont de 80 milions d’euros i després reestructurar els bons de 200 milions d’euros “que no ens deixen fer cap operació. Ens donarà tranquil·litat dos anys i ens permetrà continuar sent competitius”, ha acabat Romeu. Els compromissaris han aprovat que la junta directiva pugui demanar el crèdit per 588 vots a favor, 28 en contra i43 en blanc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)