Barça

Vitamina Ansu Fati

L’immillorable retorn d’Ansu ha omplert el vestidor d’energia positiva i ha fet recuperar el somriure als culers, abans d’afrontar una setmana clau amb els partits contra el Benfica i l’Atlético

L’equip viatjarà avui cap a Lisboa amb optimisme i amb Ansu dins l’avió com a líder d’un grup de joves que són ja el present d’aquest Barça

Lisboa espera el Barça. Retorn a l’escenari del crim gairebé 14 mesos després. El Barça tornarà a trepitjar demà (21 h) l’estadi del tràgic 2-8 d’aquell infaust 14 d’agost del 2020. La visita a l’Estádio da Luz està assenyalada en vermell dins d’una setmana aparentment verinosa, amb dos compromisos d’altíssima exigència. Primer el Benfica en la Champions i després l’Atlético al Wanda en la lliga. El calendari immediat genera vertigen així d’entrada, però el bon partit del Barça contra el Llevant i l’efecte Ansu han comportat un canvi en la percepció dels culers. Tot es veu ara des d’un millor prisma. Allò que fins fa només uns dies per a molts s’intuïa com la setmana del terror, ara s’ha convertit en una oportunitat immillorable per créixer en confiança. I tot és gràcies al factor Fati. El barcelonisme torna a somriure i el vestidor ha recuperat l’entusiasme. Ansu Fati ha fet tornar la il·lusió al Camp Nou. La seva bestial reaparició convida a continuar apostant de forma innegociable pels joves. Gavi, Nico, Araujo, Mingueza i Èric són una magnífica base i Ansu, el millor líder possible.

Com va advertir Alfred Schreuder, caldrà ser pacients amb Ansu perquè físicament encara no està al cent per cent, però també és cert que serà ell qui marcarà el ritme i és innegable que ha començat fortíssim. Tampoc serà titular demà a Lisboa, però la seva simple presència en l’expedició fa afrontar el partit contra el Benfica amb més optimisme. El Barça mai ha perdut contra el Benfica en partit oficial i després del 0-3 contra el Bayern de Munic està obligat a obtenir un resultat positiu en la seva visita a Da Luz.

Ansu tornarà a tenir minuts en la segona part. De nou amb el 10 a l’esquena. L’hereu legítim. El jugador era tot felicitat en l’entrenament matinal d’ahir a la ciutat esportiva. Continua dalt del núvol. Felicitat pels companys en la intimitat del vestidor i també obertament a les xarxes socials. Ansu genera alegria. Des de Gerard Piqué a Pau Gasol, passant per Alexia Putellas. Ansu genera consens i van ser molts qui van felicitar-lo per la seva actuació, i sobretot pel seu retorn.

Els seus deu minuts contra el Llevant van ser màgics: tretze intervencions, una rematada entre els tres pals, un gol i un penal provocat del qual Díaz de Mera i el VAR no en van voler saber res. Números al marge, les sensacions que va deixar en el seu redebut van ser fantàstiques. El seu genoll està perfecte i el seu idil·li amb el gol continua intacte després d’onze mesos de patiment. Veure les llàgrimes del seu pare després del gol contra el Llevant és la fotografia que descriu el patiment que ha compartit amb la seva família en tots aquests mesos. Eren llàgrimes d’alliberament i de felicitat. Ansu ha tornat i ho ha fet per liderar l’era post Messi.

Pla de viatge

Ansu i la resta de l’equip s’entrenaran avui al matí, a partir de les onze, a la ciutat esportiva a porta tancada, i després el tècnic Ronald Koeman i Ronald Araujo atendran els mitjans (12.30 h). Abans de la roda de premsa, Koeman facilitarà la llista definitiva de convocats i després de dinar la plantilla volarà cap a Lisboa. L’equip sortirà de la ciutat esportiva a dos quarts de cinc de la tarda, i una hora més tard agafarà un vol xàrter des de l’aeroport del Prat. L’expedició s’allotjarà a l’hotel Epic Sana Lisboa. Aquest serà el búnquer del Barça fins a l’hora del partit. Prohibit fallar demà si l’equip no es vol complicar més la vida en aquest grup E, on ara ocupa l’última posició amb zero punts.

REDEBUT EUROPEU

Superat l’emotiu moment contra el Llevant, ara Ansu ja té el cap posat en la Champions

MÉS MINUTS

Encara no prou rodat físicament, a Lisboa tornarà a iniciar el partit com a suplent

PROHIBIT FALLAR

El Barça tanca el grup E i no es pot permetre una derrota en el retorn a Da Luz

RONALD ARAUJO

L’uruguaià acompanyarà Koeman avui en la roda de premsa prèvia al Benfica

Pedri i Alba s’entrenen amb el grup

Al marge del dolç retorn d’Ansu, l’entrenament d’ahir va oferir més bones notícies a Ronald Koeman. Dos dels absents en la golejada contra el Llevant, Pedri i Jordi Alba, es van entrenar amb la resta dels seus companys i la seva recuperació avança positivament. Tots dos volen esgotar les seves possibilitats per intentar estar disponibles per a la visita a Lisboa, però caldrà esperar després de l’entrenament d’avui per veure si tots dos entren en la llista de convocats o només ho fa un.

Ahir, per cert, es va complir un any del debut de Pedri amb el Barça en partit oficial contra el Vila-real.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)