Barça

Pedri, el primer

Si no hi ha cap sorpresa d’última hora, la renovació del contracte del canari fins al 2026 s’anunciarà aquesta mateixa setmana

La d’Ansu Fati està ben encaminada i per Dembélé esperen una resposta

El CEO del FC Barcelona, Ferran Reverter, durant la seva compareixença de la setmana passada per demostrar que, malgrat la greu situació econòmica, el club continua tenint solvència, va anunciar que les renovacions de Pedri i Ansu Fati anaven per molt bon camí i que si fos necessari podrien acudir al mercat d’hivern per reforçar-se. I no faltava a la veritat el màxim executiu blaugrana perquè una primera renovació és a punt de caure i ser anunciada oficialment per l’entitat.

És la de Pedri. Si no hi ha cap sorpresa d’última hora, aquesta setmana es farà públic l’acord amb el jugador canari per ampliar-li el seu contracte fins al 30 de juny del 2026. Seran cinc anys més vestint la samarreta del Barça. Pedri acabava contracte el 2022 i el club tenia l’opció d’ampliar-lo dues temporades més de forma unilateral, però s’ha preferit fer-ne un de nou i que ja inclogui una destacable millora salarial tenint en compte que el rol del futbolista en l’equip no té res a veure amb quan hi va arribar i va signar el seu primer contracte. De jove promesa a titular indiscutible per a Koeman i internacional absolut amb la selecció espanyola.

En el Barça estan encantats amb com s’han desenvolupat les negociacions per renovar el contracte de Pedri. En cap moment de les converses hi ha hagut problemes i tot han estat facilitats del jugador canari, que des d’un primer moment ha tingut molt clar que volia continuar en el club blaugrana, on s’ha convertit en un jugador de talla mundial. De fet, Pedri està molt agraït al Barça per haver apostat per ell i per haver-li mostrat sempre molta confiança; un gest que ha volgut tornar renovant fins al 2026 i no intentant collar massa el club en l’aspecte econòmic, tenint en compte la situació actual.

Qui també està molt a prop de renovar és Ansu Fati. Les negociacions estan força avançades i hi ha reunions constants amb Jorge Mendes, el seu agent, però ara mateix encara no es pot assegurar que hi hagi fumata blanca aquesta mateixa setmana. El club voldria anunciar les dues renovacions durant l’assemblea de compromissaris, però potser la d’Ansu Fati no serà possible i caldrà esperar uns dies. Que s’estigui dilatant, però, no significa que hi hagi gaires complicacions en les negociacions.

Sí que és cert, però, que les facilitats que el club va tenir amb Pedri no les està trobant amb Ansu Fati, que té un agent i un entorn que està collant força més el Barça malgrat que el jugador té molt clar també que vol continuar i que està molt orgullós i satisfet per l’aposta clara que ha fet el club per ell en tots els aspectes. Li ha concedit el dorsal número 10 en un clar gest que passa a ser l’hereu de Messi i l’està promocionant com l’estrella de present i de futur. Ansu Fati, com Pedri, té contracte fins al 2022 i el club, un dret per renovar-lo dos anys de forma unilateral. Aquests dos anys, això no obstant, estan en discussió perquè Jorge Mendes diu que no han de comptar perquè era menor d’edat quan va firmar el contracte, però a Espanya sí que es permet, i en el club estan molt tranquils en aquest assumpte.

Pot tardar més o menys dies, però en el Barça estan tranquils amb la continuïtat d’Ansu Fati, que no firmarà una ampliació tan llarga com Pedri –serà fins al 2024, possiblement– i veurà millorades les seves condicions salarials també a l’alçada del seu rol en l’equip i que ja és de jugador titular i rellevant.

Incertesa amb Dembélé

Hi ha un cert malestar en el club amb el que està passant amb Dembélé. Malgrat que des d’un primer moment es va considerar la seva renovació una de les prioritats, ja fa massa temps que s’està negociant amb ell per ampliar-li el contracte. Fins i tot el president Joan Laporta ha reconegut públicament que volien renovar-lo perquè el consideren un futbolista especial i amb unes condicions espectaculars per triomfar en el Barça. També des de la secretaria tècnica el veuen com un jugador molt útil per a l’equip per la seva facilitat per marxar en l’un contra un i perquè pot jugar a les dues bandes de l’atac.

A més a més, acaba contracte el 30 de juny, i ja a l’estiu el Barça va confirmar al seu agent que o bé renovava o se li buscaria una sortida. I que si no ho feia, veuria tots els partits des de la grada. I malgrat que el jugador ja els ha manifestat que es vol quedar en el Barça, fins i tot acceptant una oferta econòmica a la baixa per adequar-la a la situació actual del club, els seus agents sembla que s’estan movent per tot el contrari. Marxar lliure i així poder firmar un gran contracte i una més que probable prima per arribar sense cost a un altre club. Això és el que sospiten des de la direcció esportiva del Barça, perquè observen amb una certa preocupació com la renovació està encallada perquè l’agent de Dembélé encara no ha respost a l’oferta que li van fer ja fa dies. Si continua allargant la seva resposta, el club haurà de prendre mesures i no està descartat, ni de bon tros, que no torni amb l’equip fins que no accepti la renovació. En aquest sentit, en el Barça esperen que Dembélé faci un pas endavant i faci veure al seu agent que el que vol és continuar i tornar a jugar. I això ho té ben a prop.

PEDRI

En el club estan molt satisfets perquè no hi ha hagut problemes en la negociació

ANSU FATI

Amb Mendes hi ha reunions constants però encara no està tancada del tot

DEMBÉLÉ

La renovació continua encallada esperant una resposta dels seus agents

Araujo, lesionats als isquiotibials

Contratemps important per a Ronald Koeman. Ronald Araujo té una lesió als isquiotibials de la cuixa dreta produïda diumenge passat durant el partit contra l’Argentina. El central va fer-se proves amb la seva selecció i els serveis mèdics de l’Associació Uruguaiana de Futbol han confirmat la lesió. Araujo tornarà a Barcelona per acabar de fer-se proves i determinar l’abast exacte de la lesió. Un cop se sàpiga, ja iniciarà el procés de recuperació. Si no pot arribar a temps contra el Dinamo de Kíev –gairebé impossible–, Koeman tindrà dues baixes a l’eix de la defensa, perquè Èric Garcia va ser expulsat a Lisboa. La bona notícia és que en la sessió d’ahir, Dembélé i el Kun Agüero van tornar a treballar amb el grup i el seu retorn a l’equip cada cop és més a prop. De fet, el davanter argentí no està descartat per entrar en la convocatòria amb vista al partit contra el València.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)