Barça

Motius per creure-hi

El Barça s’ha d’agafar a la millora del joc, el retorn de Dembélé i el possible d’Ansu Fati, i al fet que el Bayern de Munic no s’hi jugarà res, per pensar que pot classificar-se per als vuitens de final de la Champions

Xavi Hernández es manté fidel al seu positivisme i l’ha contagiat als seus jugadors i també als dirigents del club blaugrana

És una realitat incontestable que ara com ara el Bayern de Munic és millor equip que el Barça. Els últims precedents són un 0-3 i un 2-8, dues golejades que alimenten el discurs més pessimista per pensar que no hi ha res a fer en el transcendental partit del 8 de desembre a Munic. Perquè si alguna cosa és també una veritat incontestable és que el Barça encara continua depenent d’ell mateix per classificar-se per als vuitens de final de la Champions malgrat l’empat contra el Benfica. Necessita guanyar en l’última jornada el totpoderós Bayern, un equip quasi intractable però no invencible. Fins i tot li valdria l’empat si el Dinamo aconseguís puntuar contra el Benfica, una variable que no es pot descartar però que sembla difícil.

En el Barça, però, ara mateix no hi ha mentalitat de derrota. Tot el contrari. L’arribada de Xavi Hernández a la banqueta i el seu discurs positivista han canviat la cara a l’equip i també les sensacions de la plana major de l’entitat. “Soc optimista, sí. Tenim talent i jugadors per marcar diferències. Ens queda una bala i anirem a Munic amb la nostra personalitat. Encara depenem de nosaltres”, assenyalava el tècnic blaugrana després del duel contra el Benfica. Piqué tampoc es donava per vençut. “Anirem a Munic amb la intenció de guanyar; sabem que és difícil però estem molt bé.” El seu company en la defensa, Ronald Araujo, també ho té clar. El camí en la champions no s’ha acabat. “Això continua, hem de guanyar a Munic.” Un jugador de la plantilla que sovint es mostrar més crític, Ter Stegen, tampoc es dona per eliminat de la màxima competició continental. “Estem tots endollats, tenim una idea de com jugar, deixant molt pocs espais al rival. I això és bo, amb aquesta actitud guanyarem segur.”

Des de la direcció de futbol, va ser Mateu Alemany, el director, qui mostrava confiança respecte de les possibilitats de sortir vencedors de l’Allianz Arena. “Depenem de nosaltres mateixos i, encara que necessitàvem guanyar i hem arriscat per fer-ho, amb aquest esperit i aquest joc podem aconseguir-ho; hi tinc confiança perquè tenim elements per aconseguir-ho”, va afirmar. També des de la junta directiva no donen per perdut el duel contra els alemanys i se sumen a l’optimisme del discurs de Xavi. I és que hi ha elements per pensar que el Barça pot ser capaç de vèncer.

Millora evident en el joc

En només dos partits, el joc del Barça està donant símptomes de creixement i de clara evolució. L’equip juga més junt, és més intens, ha tornat a apostar pels extrems i creu molt més en el que fa. És mèrit de Xavi, que ha aconseguit convèncer els jugadors amb la seva idea. Aquesta millora s’ha traduït en el fet que el Barça fa dos partits que no encaixa gols –tercer consecutiu a Europa–, que crea més perill i que domina més els partits, exceptuant els minuts finals contra l’Espanyol. El partit contra el Bayern és el 8 de desembre, així que s’espera que l’equip continuï evolucionant. Són dues setmanes perquè Xavi pugui continuar treballant per posar l’equip a to per a la gran cita a l’Allianz.

Més potencial al davant

Ousmane Dembélé en va tenir prou amb gairebé mitja hora per revolucionar l’atac del Barça contra el Benfica. En pocs minuts va desbordar per la banda i va centrar en vuit ocasions. Ahir va estar fent feina al gimnàs perquè, com va explicar Xavi al final del partit, s’havia arriscat fent-lo jugar, i el jugador va voler forçar per ser present en la final. Si se’l va cuidant durant aquests partits que queden fins a la cita contra el Bayern, podria arribar-hi en un òptim estat de forma per fer mal.

Tampoc es pot descartar que l’equip recuperi Ansu Fati per a aquest partit i que aquest faci el mateix paper que Dembélé contra el Benfica, però, en el seu cas, contra el Bayern. Que estigui a la banqueta com a revulsiu. Ansu es va lesionar als isquiotibials en el partit contra el Celta i el club no va voler determinar el temps de baixa. Caldrà veure com evoluciona, i la realitat és que és difícil que hi sigui a temps, però ara mateix no es pot descartar.

Ara bé, la millora en atac passa, sobretot, pel que va argumentar Xavi. L’objectiu per recuperar gol passa per augmentar la confiança dels que poden marcar –en especial Memphis– i que els migcampistes també ajudin en aquesta tasca. “A dins de l’àrea no cal pensar tant. S’ha de xutar més”, va afirmar el tècnic. I, és clar, afinar la punteria, perquè de 14 xuts que es van fer contra el Benfica, només 3 van anar entre els tres pals.

El Bayern no s’hi juga res

Els alemanys sempre són competitius i segur que surten a guanyar el partit. Però tenint en compte que ja tenen la primera plaça del grup assegurada, possiblement faran rotacions i jugaran alguns futbolistes menys habituals, amb la falta de ritme que això provoca. I en aquesta ocasió el factor camp tampoc serà tan important per al Bayern perquè les restriccions que hi ha a Baviera fa que només es pugui cobrir un 25% de l’aforament. És a dir, que només unes 19.000 persones podran donar suport al seu equip contra el Barça. Així que l’ambient no serà tan dur per als blaugrana.

MÉS SÒLIDS

El Barça fa dos partits que no encaixa, juga més junt i també és molt més intens

EN ATAC

Contra el Bayern Dembélé ja tindrà més ritme i Ansu no està descartat i podria ser revulsiu

EL BAYERN

Amb la primera plaça assegurada, podria reservar jugadors i no pot omplir l’Allianz
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)