Barça

Situació límit permanent

Amb el transcendental partit de dimecres al feu del Bayern a l’horitzó, el Barça rep el Betis al Camp Nou en un nou matx en què a l’equip blaugrana només li serveix guanyar, per no despenjar-se de dalt encara més

El nefast inici de temporada protagonitzat pel Barça l’ha hipotecat i ara li toca viure cada partit com si fos una verdadera final. Amb la de dimecres a Munic contra el Bayern a l’horitzó, en què l’equip podria caure eliminat de la Champions League, aquesta tarda en té una altra, al Camp Nou, contra el Betis. I és que l’equip ara orientat per Xavi Hernández –una alenada d’aire fresc per a tots els estaments del club– no es pot permetre més ensopegades si vol tenir alguna possibilitat de competir per la lliga. Ara mateix, quan li queden cinc jornades per arribar a l’equador del campionat, és a 13 punts del lideratge, que ocupa el Real Madrid amb un partit més, mentre que la quarta posició, una obligació absoluta, és a cinc punts. Ha de vèncer per no despenjar-se encara més de dalt.

Aquest Barça viu, doncs, en una situació límit permanent. Només li serveix el triomf, ha de sumar de tres en tres cada dia. I això en la lliga, des que va aterrar Xavi, és l’únic que ha fet; encadena dues victòries, cosa que no havia passat en les deu jornades en què va dirigir l’equip Ronald Koeman, ni en les dues amb l’interí Sergi Barjuán. Tot i això, ha de créixer encara el conjunt culer, que sota la direcció del tècnic de Terrassa ha combinat trams de partit convincents amb altres que no ho són tant i, de fet, ha estat ben a prop de no guanyar en els dos duels esmentats, contra l’Espanyol (1-0) i contra el Vila-real (1-3), que el van dominar i li van generar moments que haurien pogut acabar dibuixant un altre resultat. No va ser així i avui el Barça aspira als nou punts de nou.

Per assolir-ho, Xavi té Ousmane Dembélé en condicions per primera vegada en el curs. El francès, la nineta dels ulls de l’entrenador, es troba molt bé físicament i serà titular per dotar l’equip d’amplitud, profunditat i desequilibri en els últims metres. En el punt de mira arran de la seva renovació, que està en fase de negociacions, va ser un gran argument els minuts que va disputar contra el Benfica (0-0) en la Champions, però en l’última visita al Vila-real en la lliga va passar de puntetes. Aquestes dues estones (25 minuts), més una altra (també 25 minuts) que va jugar al feu del Dinamo de Kíev (0-1), és tot el que ha jugat aquest curs, un total de 75 minuts. A l’atac l’acompanyarà segur Memphis, el màxim golejador de l’equip amb 8 gols, i el tercer del campionat, darrere de Vinícius (9) i Benzema (12), i caldrà veure si el tercer de la davantera serà Abde, que està oferint atreviment i frescor a la banda, o si juga Gavi, un perfil més de fals extrem que també té números per actuar a l’interior. Ell i Nico es jugarien una plaça a la medul·lar, en què hi ha Frenkie de Jong i Sergio Busquets. A la rereguarda, la novetat podria ser el retorn de Dest, ja recuperat dels seus problemes de lumbàlgia.

Exblaugrana, verd-i-blancs

El Betis és un equip que està farcit d’exjugadors del Barça: Claudio Bravo, Marc Bartra, Martín Montoya, Christian Tello, Juan Miranda, Héctor Bellerín, Álex Moreno i Rodri Sánchez. Tot i això, l’equip verd-i-blanc, que encadena quatre triomfs en totes les competicions i que està per sobre del Barça en la classificació, no podrà comptar amb dos d’ells, Bravo i Montoya, per lesió. L’equip sevillà té una altra baixa sensible, la de Nabil Fekir, un dels seus futbolistes més talentosos i diferencials, que està sancionat.

Pellegrini: “No canviem la idea”

El tècnic del Betis va explicar que aquesta tarda al Camp Nou no canviaran res del que estan fent. “El Betis juga igual a casa i a fora. Ens enfrontem a un rival molt difícil al seu camp, amb molt bons jugadors, però no canviarem la idea futbolística”, va dir. “Ajustarem diversos aspectes tàctics però anirem a buscar el partit des del principi per guanyar”, va indicar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)