Barça

DOMENICO TEDESCO

ENTRENADOR

“És avançat tàcticament, innovador i arriba al jugador”

“La meva experiència em diu que l’edat no és determinant en el rol d’un entrenador. La clau és saber gestionar futbolistes i tenir la capacitat de fer-los arribar una idea”

Actualment sense equip des que va deixar la banqueta de l’Spartak de Moscou, Domenico Tedesco (Rossano, Itàlia, 1985) forma part de la nova formada de tècnics joves alemanys (ell és italoalemany) que van tenir l’oportunitat d’irrompre a la Bundesliga en una edat poc habitual. En el seu cas va fer-ho amb 32 anys a la banqueta del Schalke, després d’haver coincidit amb Nagelsmann durant l’estada de l’ara tècnic del Bayern al primer equip del Hoffenheim

Per què creu que Nagelsmann ha tingut un impacte tan gran en el futbol alemany?
Julian és un entrenador modern, molt innovador. Tàcticament està a un nivell altíssim i és capaç de traslladar totes les seves idees als seus equips. No és cap coincidència que hagi tingut èxit tant al Hoffenheim com al Leipzig. Estic segur que al Bayern també hi tindrà una gran trajectòria.
Sempre s’ha dit que és un apassionat de fer servir la tecnologia. És clau, aquest aspecte, en el seu joc?
L’ús de la tecnologia és una part important en el futbol avui dia. Però no es pot reduir tot a això, seria massa fàcil. El factor decisiu és sempre saber com arribar als futbolistes i com fer que entenguin les teves idees.
El fet de tenir una edat similar a la de molts dels seus futbolistes (un cas similar al seu) fa que Nagelsmann sintonitzi millor amb la seva mentalitat?
La meva experiència diu que l’edat no és decisiva en el rol d’un entrenador. Aquí la clau és saber com gestionar futbolistes i com fer-los empatitzar amb la idea que tu vols traslladar a un terreny de joc, i això no té edat.
Van treballar al mateix temps al Hoffenheim. Diria que la confiança que té Nagelsmann en les seves possibilitats és un factor decisiu en el seu èxit?
Per descomptat. Però és que jo crec que aquest és un factor que cada entrenador, sigui quin sigui el nivell, ha de tenir incorporat. Tenir convicció en el que un proposa és fonamental.
Se sol dir que al president del Barça, Joan Laporta, li agrada molt la nova generació d’entrenadors alemanys. Vostè considera que el futbol modern va en la direcció del que proposen en termes de pressió alta i dinamisme?
Crec que el futbol s’està desenvolupant ja des de fa temps en aquesta direcció, però tampoc considero que sigui una evolució típicament alemanya. Hi ha molts equips a Europa que juguen d’aquesta manera. El que sí crec és que els entrenadors alemanys gaudeixen d’una bona reputació a Europa actualment, beneficiats per l’èxit de tècnics que estan treballant a l’estranger. Jürgen Klopp i Thomas Tuchel tenen un paper decisiu en aquest sentit.
Del Bayern actual, vostè va tenir l’oportunitat de dirigir Leon Goretzka [al Schalke]. L’ha sorprès l’evolució física i futbolística que ha tingut?
No estic gens sorprès pel desenvolupament que està tenint, perquè Leon tenia tot el que necessita un futbolista de primer nivell internacional. Tècnicament, físicament, però aquí també hi sumaria un factor mental.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)