Barça

Reforçats

El Barça demostra contra el Madrid que va cap amunt i que amb tota la plantilla al complet els resultats milloraran

Laporta es dirigeix a la plantilla per recordar-li que va donar la cara i que aquest és el camí a seguir

No hi havia excessives cares llargues en el vol de tornada de l’expedició del FC Barcelona des de Riad. Lògicament l’avió no era una festa i sí que hi havia rostres seriosos, però en cap cas de drama. El que feia més cara de preocupació era Xavi Hernández, possiblement fruit de l’autoexigència que s’ha marcat des que va arribar per fer-se càrrec del primer equip i que encara no havia acabat de pair del tot la derrota contra el Real Madrid en les semifinals de la supercopa. Al tècnic blaugrana li couen els errors individuals que encara comet l’equip i que no només han impossibilitat algunes victòries en la lliga, sinó que van condemnar el Barça en el clàssic.

Però el que és innegable, i Xavi també ho va admetre després del final del partit, és que el duel contra el Madrid pot servir de punt d’inflexió per anar cap amunt. No es va guanyar, però el Barça torna de la supercopa amb bones sensacions amb vista al futur. Són més els aspectes positius que no pas els negatius. Repassem-los. Tret de la primera mitja hora, el Barça va jugar de tu a tu al Real Madrid, l’equip que lidera amb mà de ferro el campionat de la lliga i que tothom esperava que golejaria el Barça en la semifinal. Els blaugrana, però, van ser superiors en la segona meitat, els van igualar dues vegades i fins i tot van perdonar la victòria en fases del partit. Excessiu atreviment va tenir el Barça en la pròrroga, que va continuar jugant amb tres al darrere quan hauria pogut passar a una defensa de quatre. La remuntada de l’equip és una demostració molt clara que l’estat d’ànim ja ha canviat. L’equip es veu capaç de vèncer qualsevol rival i per això va lluitar fins a l’últim minut per la victòria. En el segon temps van abandonar els complexos de la primera meitat i van anar a buscar el Madrid des del primer moment. I el van tenir contra les cordes durant molta estona.

Intimidació i gol

És una evidència que l’equip ha millorat i, tenint en compte que ja ha recuperat gairebé tots els jugadors, només pot fer que anar cap amunt. Sense cap mena de dubte, el retorn d’Ansu Fati dotarà l’equip de molt més gol del que tenia i també de poder d’intimidació. Ferran Torres va jugar el primer temps i, tot i que no va poder destacar perquè venia de molts dies d’inactivitat i de pocs entrenaments, sí que va quedar clar que la seva lesió està oblidada. Amb ell l’equip guanya poder a les bandes i també és un futbolista amb gol. El retorn de Pedri també és una magnífica notícia. A més a més, se’l va veure en bona forma i donant molta clarividència al mig del camp blaugrana.

Malgrat la derrota, el Barça no torna de Riad enfonsat, ans al contrari. Les sensacions que va transmetre l’equip són positives. Lògicament hi ha decepció per l’eliminació, però també hi ha la convicció que això ha estat un punt d’inflexió per continuar anant cap amunt i que s’està més a prop dels objectius de la temporada, que són classificar-se per a la pròxima edició de la Champions i intentar els dos títols que encara queden: la copa i l’Europa League. El Barça, com es va veure en el clàssic, ho pot fer.

ESTAT D’ÀNIM

La remuntada demostra que l’equip està viu i amb molta més confiança

CONVICCIÓ

En el vol hi havia decepció per la derrota, però també esperança de cara al futur

El discurs de Joan Laporta

Al final del partit, el president del Barça, Joan Laporta, va anar als vestidors per donar ànims a l’equip i felicitar-lo per la imatge donada malgrat la derrota i l’eliminació contra el Real Madrid. “Estem orgullosos de ser del Barça, més que mai. Els missatges que ens arriben des de Barcelona, el partit que heu jugat, el fet que heu donat la cara, que heu mostrat orgull, capacitat de superar-vos vosaltres mateixos... Heu estat valents. És un orgull. Com a president del Barça, tots els companys de junta i tota l’expedició que hem vingut, tots els culers del món, estem orgullosos de ser del Barça gràcies a vosaltres. Aquest és el camí, míster. Molt bé, valents. Només falta que comencem a guanyar, però estic segur que aquest és el camí i que ho aconseguirem. Gràcies, visca el Barça! Heu donat la cara i estem orgullosos”, va dirigir-se a la plantilla blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)