Barça

Un final insípid

Barça. L’equip arriba a l’última jornada de lliga sense cap al·licient, fet que no passava des del 2008. El Vila-real, però, lluita per ser a Europa

Diumenge a les 22 h és un horari de per si nefast per anar a l’estadi, però, si hi sumem que en el darrer partit del curs el Barça no s’hi juga absolutament res, serà difícil dissimular la quantitat de seients buits que es preveu que hi hagi.

Per la seva banda, el Vila-real sí que té molt a dir encara en l’última jornada, ja que ocupa la setena posició de la classificació i, depenent també del que faci a la mateixa hora l’Athletic de Bilbao al Sánchez Pizjuán, podria quedar fora de la Conference League.

Així doncs, es podria donar el cas que el Barça acabés el campionat perdent al Camp Nou, si és que segueix la mateixa tònica que contra el Getafe. En qualsevol cas, el desig majoritari entre els aficionats és acabar la temporada, tirar terra al damunt i centrar-se en la confecció de la següent.

Aquest desànim no és nou entre els seguidors culers, però sí una realitat que no succeïa des de la temporada 2007/08, quan l’equip va arribar a la jornada 38 contra el Múrcia amb el tercer lloc assegurat i sense cap més aspiració.

El curs següent, el Barça també va presentar-se al final de lliga sense jugar-se res, però amb una diferència abismal respecte a l’any anterior. Els blaugrana havien fet tots els deures amb matrícula d’honor: copa, lliga i Champions, i es van guanyar una rebuda d’honor per part del Dépor, que els va fer el passadís.

El final de temporada 2009/10 va ser trepidant. El Barça no tenia cap altra opció que guanyar al Camp Nou si volia ser campió de lliga, i així ho va fer amb un 4 a 0 contra el Valladolid. La 2010/11, l’equip culer la va resoldre en la jornada 36 amb un empat a 1 al camp del Llevant, però una setmana més tard de tancar el campionat nacional estava en joc la lliga de campions contra el Manchester United.

Després de tots els èxits viscuts en els últims anys, Pep Guardiola es va acomiadar de la lliga espanyola com a tècnic del Barça el 12 de maig del 2012 al Benito Villamarín amb un empat a 2. El resultat era el menys important perquè la lliga ja era blanca.

Amb Tito Vilanova com a successor, l’equip va tornar a proclamar-se campió de lliga i va aconseguir en el darrer matx batre la marca de 100 punts, gràcies al 4 a 1 contra el Màlaga a casa. Seria, a posteriori, el darrer partit de Vilanova.

L’any de Tata Martino a la banqueta, en canvi, és millor no recordar-lo. El Camp Nou es va vestir de gala pel matx contra l’Atlético. Si el Barça guanyava, s’enduia el títol, però va deixar escapar l’oportunitat d’or cedint un punt als matalassers, tot el que necessitaven per ser els primers.

Amb l’arribada de Luis Enrique, el club va tornar a tocar la glòria amb un nou triplet i el Dépor, de nou, li va fer el passadís, però aquell dia sobretot es recorda pel comiat de Xavi. El 0 a 3 que va anotar el Barça a Los Cármenes va permetre celebrar el títol de lliga 2015/16 en la darrera oportunitat.

Però de res va servir el 4 a 2 contra l’Eibar de l’any següent, només per acomiadar amb una victòria el tècnic asturià, que guanyaria una setmana més tard la copa del Rei per tercer any consecutiu. El tancament del campionat 2017/18 va ser el darrer d’Iniesta com a jugador blaugrana.

L’Eibar va ser l’encarregat de fer el passadís de campió al Barça abans de l’últim encontre de lliga la temporada 2018/19. Ja en plena pandèmia, el Barça va arribar a l’últim partit sense jugar-se res, però va ser el darrer en lliga de Quique Setién com a entrenador blaugrana.

En el record més recent, en la jornada 38 de la temporada passada, els culers es debatien entre la tercera i la quarta posició. Un gol solitari de Griezmann contra l’Eibar va permetre quedar a davant del Sevilla, però molt lluny de l’Atlético i el Madrid.

COMIATS EMOTIUS

El de Guardiola, Xavi i Iniesta van marcar un abans i un després en el club

CAMPIÓ AL FINAL

2
lligues
ha guanyat el Barça en la darrera jornada en els últims 14 anys.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)