Barça

Ferran i el ‘clic’

Després d’un primer mig any de marge al Barça, Ferran Torres necessita fer un pas endavant aquesta temporada i ser un home important per a Xavi i també per a Luis Enrique a Qatar

La lesió al peu que l’ha deixat en blanc en la pretemporada, els fitxatges de Lewandowski i Raphinha i la renovació de Dembélé el situen davant un repte difícil

Ferran Torres és davant el mirall. Conformisme o resiliència? És ell qui ha de triar el camí. Després d’un primer mig any d’adaptació aquesta havia de ser la temporada de la seva consagració, però el salt qualitatiu dels fitxatges fets en aquest mercat d’estiu en punta d’atac, la ferotge competència que tindrà per tenir regularitat i la lesió patida al peu en la pretemporada situen ara mateix el veritable rol de Ferran dins l’equip en la carpeta dels interrogants. És un dels grans enigmes a resoldre aquesta temporada.

Ferran és l’únic futbolista dels que no formen part del club dels descartats de Xavi que no ha jugat encara cap minut. La ferida patida al peu dret el dia 11 de juliol en un entrenament ha deixat Ferran Torres en blanc en aquesta pretemporada. Sí que va viatjar a la gira pels Estats Units, però no va poder jugar cap minut en cap dels sis amistosos de la pretemporada contra l’Olot, l’Inter de Miami, el Real Madrid, la Juve, el New York Red Bulls i el Pumas. Ferran va entrar en la primera convocatòria de lliga contra el Rayo Vallecano, però va ser un dels cinc futbolistes de camp que no van participar en el partit, juntament amb Memphis, Piqué, Pjanic i Balde. Sense ritme de competició, Xavi va preferir alternatives com Ansu i Aubamenyang en la segona meitat, tots dos molt més rodats físicament. Contra la Real Sociedad, en el partit que el Barça afrontarà diumenge a Sant Sebastià en la segona jornada de lliga, Ferran podria tenir els seus primers minuts oficials, però caldrà veure quin és el seu paper natural en aquesta segona temporada amb Xavi a la banqueta.

El fet de no haver pogut fer una pretemporada normal per culpa de la lesió el condiciona clarament d’entrada i parteix amb un gran desavantatge respecte dels seus rivals de posició. Ara com ara, Lewandowski, Raphinha, Dembélé, Ansu Fati i Aubameyang són clarament per davant de Ferran. Només Memphis (transferible) i Braithwaite (descartat per Xavi) són per darrere.

A Ferran li ha canviat la vida completament en només mig any. Va arribar el mes de gener com el gran fitxatge de Laporta en el mercat d’hivern per 55 milions d’euros procedent del City i ara li han penjat el cartell de suplent de luxe.

Xavi manté la confiança en Ferran. La temporada passada, en els mesos que van coincidir tots dos, el valencià va jugar 26 partits, va marcar 7 gols i va donar 6 assistències. Seu va ser un dels quatre gols que el Barça de Xavi va marcar al Bernabéu, però també és cert que en alguns partits puntuals de la temporada passada se’l va veure erràtic en la resolució i fins i tot amb clars símptomes de nerviosisme i ansietat per la falta d’encert en els metres finals. El dia de l’anada de l’eliminatòria contra el Nàpols, per exemple, tot i transformar ell el penal, va malbaratar moltes oportunitats clares de gol i va acabar marxant decebut cap al vestidor.

Aquest any parteix de zero. Ell mateix s’ha proposat internament oferir un millor rendiment. El canvi de dorsal –ha heretat l’11– és també per a ell una manera de transmetre aquest reset que s’ha proposat.

Qatar al cap

Ferran i Xavi estan destinats a entendre’s. Torres es juga ser un home important en el mundial de Qatar i el club necessita que el jugador faci un pas endavant per no perdre la forta inversió feta en el seu dia. Per a Luis Enrique, Ferran és un fix en la selecció, però per molta devoció que l’asturià tingui per ell, Ferran sap que si no té un paper protagonista en el Barça difícilment serà titular en la selecció espanyola en el mundial, o almenys costarà justificar la decisió si ho acaba sent. Dins el club hi ha la confiança que acabarà sent una peça important. Als 22 anys, té encara molt de recorregut per endavant i davant d’una temporada tant anòmala com aquesta, amb un mundial pel mig que partirà la lliga en dos, i molts partits cada setmana i poc descans, a Xavi li agrada tenir una plantilla amb almenys dos efectius per posició per poder rotar. Això afavoreix Ferran, perquè tot i partir d’inici amb desavantatge tindrà oportunitats de demostrar que pot ser un home important en aquest Barça. La pilota és a les seves mans.

CONTRA LA REAL

Diumenge a Sant Sebastià podria tenir els seus primers minuts oficials del curs

SISÈ EN LA ROTACIÓ

Lewandowski, Raphinha, Ansu, Dembélé i Auba són per davant seu ara mateix

LES XIFRES 21/22

El curs passat va jugar 26 partits en mig any, va marcar 7 gols i va fer 6 assistències

EL MUNDIAL

És un fix per a Luis Enrique a la selecció, però necessita jugar amb Xavi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)