Barça

Bellerín, dubte per visitar el Mallorca

Contratemps. El lateral blaugrana té molèsties al soli de la cama esquerra i avui se li faran més proves

La primera aturada de seleccions ha deixat el Barça molt tocat. Ronald Araujo –que s’opera avui–, Jules Kounde, Frenkie de Jong i Memphis són baixa després de lesionar-se amb els seus països i generen maldecaps a Xavi Hernández de cara al pròxim mes i mig abans del mundial, especialment per les lesions dels dos defenses, que estaran més temps de baixa que no pas els futbolistes neerlandesos. Araujo i Kounde, titulars indiscutibles, havien deixat coixa la línia defensiva, però el virus FIFA no ha estat l’únic que ha fet la guitza a Xavi aquesta setmana. Per si no n’hi havia prou, Héctor Bellerín s’ha afegit a la llista de baixes. El lateral va notar unes molèsties al soli de la cama esquerra durant l’entrenament d’ahir i avui se sotmetrà a més proves per conèixer l’abast exacte de la lesió.

Un contratemps i un problema gros. I és que Kounde era el lateral dret titular i Araujo, una alternativa ja utilitzada en els dos primers partits de lliga. Amb les seves lesions, semblava que havia arribat el moment de Bellerín, que fins ara només ha jugat 90 minuts al camp del Cadis i mitja hora en el darrer duel contra l’Elx al Camp Nou. En espera del comunicat definitiu, és seriós dubte i la seva presència a Mallorca aquest dissabte sembla complicada (21 h). Si es confirmés una lesió, seria una molt mala notícia per a l’exjugador de l’Arsenal, que tenia l’oportunitat de guanyar presència en les pròximes setmanes.

Xavi volia un lateral dret. L’arribada de Bellerín i el bon rendiment de Kounde al carril van resoldre un problema que tenia l’equip en aquell costat. De cop i volta, però, el tècnic de Terrassa es troba un altre cop amb el mateix maldecap en el moment més delicat de tots. El Barça afronta un mes i mig de competició clau, amb dotze partits, un clàssic i una classificació per als vuitens de la Champions en joc, entre d’altres.

Esperant Roberto

Amb tot plegat, podria ser que Xavi tornés a utilitzar un vell recurs. Qui podria tenir més números d’ocupar el carril dret aquest cap de setmana –i en els pròxims partits, si s’escau– és Sergi Roberto. El reusenc s’ha perdut els últims tres enfrontaments oficials per unes molèsties i continua fent treball al marge del grup, però podria arribar-hi a temps i entrar en la llista de convocats del tècnic blaugrana per viatjar a Mallorca.

Roberto ja ha jugat de lateral dret aquesta temporada. De fet, l’única titularitat, contra el Viktoria Pilsen, va ser en aquesta posició i acompanyant Christensen, Kounde i Jordi Alba en la línia defensiva. El futbolista de Reus no va acabar aquell partit, l’últim que ha jugat, per culpa d’aquestes molèsties als adductors que ha arrossegat fins ara.

L’ALTERNATIVA

Si Sergi Roberto es recupera a temps, és el candidat a ocupar el lateral dret
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)