El Barça no aixeca el cap i perd el clàssic al Bernabéu (3-1)

La ferida de l’eliminació virtual de la Champions encara supura. Xavi va dir dimecres que intentaria deixar de banda les males sensacions per afrontar el clàssic amb els ànims renovats, però el missatge no ha calat entre els seus jugadors. El Barça ha estat mig desaparegut tot el partit i ho ha pagat car, ja que el Madrid s’ha endut els tres punts del Bernabéu (3-1) i recupera el lideratge de la lliga.

Els blancs només han necessitat crear dues arribades a porteria perquè la pilota es colés per primer cop dins la xarxa. Al minut 7, el xut de Vinícius Junior ha anat fora, gràcies al rebot de la pilota en la cama de Raphinha, però en el següent intent hi ha hagut premi. Una nova jugada per banda del carioca ha provocat un rebuig de Ter Stegen, que Benzema ha aprofitat per marcar el primer de la tarda. I en la tercera arribada del Madrid, un mal refús d’Èric Garcia ha permès a Vinícius recuperar l’esfèric per obrir joc cap a Tchouameni, que amb una passada enrere cap a Valverde, l’uruguaià ha xutat fort i ras superant al porter blaugrana. El Barça ha tingut una ocasió molt clara en el minut 25’, però De Jong no ha tocat pilota per ben poc. Raphinha ha xutat un parell de vegades sense massa perill i Lewandowski ha ofert pressió amunt, però sense definició.

En la segona part encara s’ha vist un Barça més gris que en la primera. Només l’entrada d’Ansu Fati al minut 73 ha posat una mica de voluntat i claredat a l’equip culer i ha sigut gràcies a una gran jugada seva que Ferran Torres ha pogut marcar a plaer en el minut 83 el gol de la consolació. Ansu, de nou, ha estat a punt de col·locar l’empat al marcador en el minut 87, però la seva rematada ha marxat fora per ben poc. Ja en el temps afegit, una altra contra del Madrid ha fet que Èric Garcia cometés un penal infantil en trepitjar Rodrygo dins l’àrea. El brasiler ha sigut l’encarregat de llançar la pena màxima, que ha suposat el tercer gol dels blancs.

És la primera derrota en lliga del Barça i el primer partit en què el conjunt blaugrana encaixa més d’un gol.