Barça

Un altre bany d’or

Alèxia Putellas aconsegueix la seva segona Pilota d’Or, de manera consecutiva, i es converteix en la primera futbolista a repetir el guardó

Després d’un any d’èxits col·lectius i individuals, però marcat per la greu lesió al genoll, la capitana del Barça s’imposa a Mead i Kerr

Alèxia Putellas continua sent la millor jugadora del món. Així va quedar palès ahir a la nit a París. Gairebé un any després de fer història amb la seva primera Pilota d’Or, la capitana del Barça va tornar a pujar a l’escenari del Teatre del Châtelet per omplir-se les mans amb el brillant i daurat guardó que l’acredita com la reina del futbol un any més. Totes les apostes assenyalaven de nou la migcampista de Mollet del Vallès després d’una altra temporada per emmarcar, en què ha liderat el Barça dins i fora del terreny de joc. Alèxia ha encapçalat el creixement del femení blaugrana i de tot el futbol, i s’ha convertit en un referent que no ha parat d’acumular distincions individuals. Amb el braçal de capitana, Alèxia va ser una jugadora determinant el curs passat. El curs de la supercopa –que s’havia escapat l’any anterior–, el de la lliga perfecta, el d’una nova copa, el dels rècords d’assistència al Camp Nou i, lamentablement, el d’una final de la Champions perduda a Torí. La blaugrana va firmar 34 gols i va repartir 18 assistències en 42 partits oficials, va ser la màxima golejadora a Europa i fa poc menys de dos mesos va ser designada la jugadora de l’any per la UEFA.

Alèxia va reconèixer que se sent orgullosa de tornar a guanyar. “Soc molt feliç de tornar a ser aquí. Estic molt contenta. Quan fa un any vaig guanyar la primera Pilota d’Or, em vaig proposar millorar aquell any i posar-lo al servei de l’equip. Veure-ho recompensat així, m’enorgulleix. Sense les companyes no seria possible.” Unes companyes que li van fer costat en la gala (Oshoala, Bronze i Rolfö), així com Jonatan Giráldez, Joan Laporta, Rafa Yuste, Xavi Puig i Elena Fort. Per descomptat, tampoc hi van faltar la mare i la germana. Alèxia, que es va imposar a Beth Mead, de l’Arsenal, i a Sam Kerr, del Chelsea, va voler donar les gràcies al Barça. “Gràcies al club. És un privilegi jugar al Barça. Tothom sap que soc culer. Gràcies per haver confiat en mi i haver-me deixat ser part d’aquest projecte”, va explicar en el fragment del discurs en català. La capitana va reconèixer que no s’esperava tornar a guanyar. “Quan em vaig trencar, pensava que això no seria possible i que es recordaria el tram més present, que era l’Eurocopa.” I va aprofitar per felicitar Anglaterra i la seva federació per l’aposta pel futbol femení, just en un moment en què la tensió entre la federació espanyola i les jugadores que han renunciat a ser convocades és màxima.

Glòria i infern

Després de Hegerberg (2018) i Rapinoe (2019), Alèxia ha aconseguit repetir al capdamunt del rànquing de la Pilota d’Or. Ara podria estar alimentant les seves possibilitats de guanyar-ne una tercera. I és que la blaugrana es corona com a millor jugadora del món en un any complicat. Més enllà dels títols i els rècords, la capitana, com tot l’equip, té l’espina clavada de la derrota contra el Lió en la final de la Champions. Però això no és tot. El 2022 ha estat cruel amb Alèxia, que el juliol passat es va trencar el lligament encreuat del genoll esquerre. Una lesió que la va obligar a perdre’s l’Eurocopa i que la tindrà aturada pràcticament tota la temporada. De fet, el més normal seria que ni tornés a jugar en tot el curs, però la importància de la figura d’Alèxia i la seva voluntat fan pensar que podria reaparèixer en el moment més decisiu. Ella mateixa ho va reconèixer ahir en roda de premsa. La capitana es va emocionar després de veure les seves millors imatges del curs passat i quan li van preguntar per la lesió. “Espero que la pròxima vegada que parli sigui al camp. La recuperació va bé, però trobo a faltar aquests moments, sentir-me futbolista i fer el que més m’agrada.”

Aitana, cinquena

Els èxits del Barça van portar tres jugadores més a la llista de nominades, a banda de Lucy Bronze, fitxada aquest curs. Són Aitana, Rolfö i Oshoala. La migcampista de Ribes va ser la que va quedar més amunt, en cinquena posició. Bronze va ser desena; Oshoala, setzena, i Rolfö, dinovena.

EL DISCURS D’ALÈXIA

Em vaig proposar millorar l’any 2021 i posar-lo al servei de l’equip. Veure-ho recompensat amb la Pilota d’Or, m’enorgulleix

ESPERANT EL RETORN

Espero que la pròxima vegada que parli sigui al camp, guanyant com m’agrada
Alèxia Putellas
jugadora i capitana del barça
Alèxia reconeix que, si tot va bé i se sent a punt, espera tornar a jugar aquesta temporada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)