Barça

El Barça es queda sense copa, però presentarà recurs

Eliminades. El jutge de competició dictamina a favor de l’Osasuna i deixa fora les blaugrana per eliminació indeguda de Geyse. El club deixa clar que recorrerà fins a la darrera instància

Era el desenllaç esperat i inevitable, però ahir va confirmar-se. El Barça s’acomiada, de moment, d’un dels títols als quals aspirava, i no ho fa per una derrota sobre la gespa. L’equip de Jonatan Giráldez queda eliminat de la copa després que el jutge de competició atengués la petició de l’Osasuna, que va denunciar les blaugrana per l’alineació indeguda de Geyse Ferreira, que havia estat expulsada en l’últim partit que va jugar amb el Madrid CFF en aquesta competició. La decisió és ferma: l’Osasuna guanya el duel i accedeix als quarts de final del torneig. La golejada a El Sadar del dia 10 d’aquest mes de gener (0-9) ja és història i paper mullat, almenys per ara. A més, la federació també multa el Barça amb 1.001 euros per la infracció. Ara bé, el club blaugrana no és l’únic que queda fora de la copa als despatxos. El Sevilla, que va alinear a Nagore Calderón, expulsada també el curs passat, queda eliminat malgrat haver superat el Vila-real per la mínima (0-1).

Ara el club blaugrana té deu dies per recórrer contra aquesta decisió al comitè d’apel·lació, si bé és molt complicat que la situació pugui capgirar-se. Tot i això, el club es continua mostrant ferm en la seva posició. Si fins ara no s’havia pronunciat de forma oficial sobre aquesta situació, ahir a la tarda va emetre un comunicat en què es va mostrar clar i contundent. “El FC Barcelona comunica que seguirà defensant els drets de l’equip femení, penalitzat pel Comitè de Competició per alineació indeguda, i presentarà una apel·lació contra aquesta sanció. En cas de no aconseguir l’objectiu d’evitar la sanció, el FC Barcelona continuarà recorrent fins a la darrera instància, per considerar que, en aquest cas, s’han produït defectes que comporten la no existència d’alineació indeguda.” Per tant, des del Barça continuen defensant l’argument exposat el primer dia: al web de la federació no apareixia la sanció de Geyse. Per això el club denuncia aquests “defectes” que han acabat desembocant en aquesta situació i pels quals arribarà fins al final per intentar evitar l’eliminació de la competició. Un procés, doncs, que podria allargar-se.

Aquest vespre, després del duel de lliga contra el Llevant Les Planes, el tècnic Jonatan Giráldez podria pronunciar-se sobre aquest fet en la roda de premsa. Qui sí que a ser interrogat per aquesta qüestió va ser l’entrenador del primer equip masculí, Xavi Hernández. “Hi ha unes lleis i ha estat una errada nostra. Res més. Ens eliminen de la copa i ho hem d’acceptar. És responsabilitat nostra”, va dir.

Amb aquesta eliminació, el Barça veu com s’esvaeix la possibilitat de lluitar per tots els títols. Les blaugrana havien guanyat les tres últimes edicions de la copa, però una errada per part del club, i, segons el Barça, de la federació, deixen l’equip fora, en espera de si el recurs pot prosperar.

FERM

El club blaugrana considera que no va cometre alineació indeguda
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)