Barça

OK al pla i semàfor verd

LaLiga aprova el pla de viabilitat del Barça, sotmès, això sí, a la regla del 40%

El club pot començar a operar i el primer que farà és abordar les inscripcions pendents de Gavi i Araujo

Llum verd al famós pla de viabilitat. Per fi. Javier Tebas i LaLiga han validat el pla presentat setmanes enrere pel Barça. Bones notícies (en part). L’aprovació del pla era el requisit número u. Ara el club ja es pot moure pel mercat sabent quines són les regles del joc. Desapareix la situació de bloqueig que hi havia fins ara i el Barça ja pot començar a afrontar totes les carpetes que té obertes. El full de ruta és clar. La prioritat és inscriure Gavi i Araujo. Inscriure també els nous contractes dels renovats Sergi Roberto, Marcos Alonso i Iñaki Peña. Renovar Alejandro Balde serà el següent pas. I després, els fitxatges. Iñigo Martínez ja s’ha desvinculat definitivament de l’Athletic i Messi espera una oferta formal, que estava subjecta al pla. El pla ha passat el tall, però no tot són bones notícies, perquè hi ha hagut retallades. LaLiga admet que el Barça està endreçant la situació econòmica, però com que continua excedit en el límit salarial no li permet encara operar amb la normativa 1-1 i s’haurà d’ajustar a la del 40%. És a dir, que per cada 100 milions d’euros que alliberi en podrà utilitzar 40. Conclusió: el Barça podrà fitxar, però no tant com voldria i haurà de vendre primer. I vendre bé.

Els noms de Gavi i Araujo estan marcats en l’agenda. Tots dos han estat mig any en fals contractualment i la seva inscripció encara està pendent. En el cas de Gavi, arribaven ahir bones notícies des dels jutjats. L’Audiència de Barcelona ha deixat sense efecte el decret del jutjat mercantil de Barcelona que desestimava el recurs del Barça per demanar la cautelar que permetia la inscripció de Gavi al primer equip. Tot i que en una primera instància es deia que el recurs del club blaugrana s’havia demanat fora de termini, finalment la resolució de la secció 15 de l’Audiència de Barcelona estima el recurs del Barça i, per tant, Gavi passa a ser a tots els efectes jugador del primer equip de manera cautelar. Aquesta decisió és ferma i, per tant, ja no s’hi pot presentar recurs. Gran notícia perquè, tot i que Gavi sempre s’havia mostrat fidel al Barça, en el seu contracte existia una clàusula que deia que, si la situació no es normalitzava, el jugador podia marxar a partir del 30 de juny.

Nervis amb Messi

El Barça, doncs, per inscriure més futbolistes, ha de vendre. Per ingressar i també per alleugerir aquesta massa salarial i equilibrar el fair play. I aquest punt és el que té la possible incorporació de Leo Messi en pausa. Perquè el retorn de l’astre argentí al club culer es faci realitat, el Barça ha de vendre i, per fer-ho, necessita temps. Però Messi té pressa per resoldre la situació, vol solucionar el seu futur aviat. Els timings de les dues parts són diferents, no els desitjos. De fet, aquesta setmana, Joan Laporta i el pare i representant del futbolista es van trobar, i aquest darrer, a peu de carrer davant de diversos mitjans, va assegurar que la voluntat del seu fill és tornar a can Barça. Tot i això, el 10 té la pressió de les grandioses propostes procedents de l’Aràbia Saudita i de Miami, que li demanen una resposta. La decisió de Messi, cap a una banda –esperar– o cap a l’altra –acceptar una de les ofertes que té damunt la taula– ha de ser imminent.

Iñigo, el primer

Amb el condicionant del fair play sempre present, al Barça confien que a Iñigo Martínez sí que li podran fer lloc immediatament. L’acord entre el club blaugrana i el futbolista és un fet i només falta l’oficialitat. En aquest sentit, el central, que acaba contracte el dia 30 de juny amb l’Athletic Club, es va acomiadar ahir del club biscaí i ja és a Barcelona en espera d’esdeveniments.

Ahir el central va tenir un dia agitat, ja que va veure com després d’anunciar a les xarxes socials que abandonava l’entitat roig-i-blanca es va generar un sidral important, amb una guerra de comunicats. “Ha arribat el moment d’afrontar un nou repte esportiu”, va dir el jugador en un comunicat, que va ser replicat per l’Athletic. “Després de diferents intents de negociació en les dues últimes temporades, Iñigo Martínez ha mantingut el seu rebuig a l’oferta del club per ampliar el contracte”, va indicar l’entitat de Bilbao, que va rebre resposta des de l’entorn del defensa. “El jugador mai ha rebutjat una oferta del club, perquè aquesta oferta no ha existit”, van explicar. “Assistim amb sorpresa i incredulitat a la comunicació del club. Entenem que és un acte deshonest per evitar responsabilitats. Volem, a més, traslladar el malestar del jugador en vista d’aquesta situació, ja que mai ha volgut ni desestabilitzar ni perjudicar el club”, hi van afegir des de la part del futbolista. Amb l’ambient calent a les xarxes, i amb Iñigo increpat, l’Athletic va fer un altre comunicat: “Si us plau, les faltes de respecte i els insults no tenen cabuda a l’Athletic.” Sortida de Bilbao per la porta del darrere. L’espera Xavi.

NOVETATS AMB GAVI

L’Audiència de Barcelona estima el recurs i dona la raó al Barça en el cas Gavi

FITXATGES

El Barça sap que haurà de vendre, i car, per poder fitxar. Iñigo diu adeu a l’Athletic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)