Europeu

Schröder, perill NBA

Quarts. Espanya, favorita contra l’Alemanya (17.45 h, Cuatro) del base dels Hawks, segon anotador amb 23,2 punts; fa dos anys va errar un tir lliure a quatre segons i els alemanys van quedar eliminats

Fa avui just dos anys i un dia Alemanya va consumar el desastre en quedar fora de l’europeu davant dels seus compatriotes en la fase prèvia que es va disputar a Berlín. Dennis Schröder, el base dels Hawks (NBA), va errar un tir lliure amb 76-77 a quatre segons per al final i els alemanys van quedar eliminats contra Espanya després d’acabar la fase prèvia amb una sola victòria i quatre derrotes. Dos anys després, i ja sense Dirk Nowitzki, la selecció de Chris Fleming –assistent dels Brooklyn Nets– té una espina clavada. Schröder vol retornar als seus aficionats el que no els va donar fa dos anys al pavelló de l’O2 de Berlín. El base dels Hawks és fins ara una de les sensacions del campionat com a segon màxim anotador (23,2 punts) i després de fer el seu millor curs a l’NBA (18,4 punts i 6,4 assistències). El seu contracte exigeix números d’estrella, perquè va signar per 70 milions de dòlars per quatre temporades.

Però més enllà de Schröder hi ha poc més comparat amb el potencial espanyol. L’acompanyen el pivot del Baskonia Voigtmann i l’aler pivot dels Celtics Daniel Theis. La resta són jugadors que estan en la seva majoria jugant la Bundesliga menys Hartenstein (Zalgiris) i Robin Benzing (sense equip). Alemanya disposa de jugadors grans físicament que poden jugar per fora, però Espanya, amb la parella dels germans Gasol iguala aquest factor. S’enfrontaran les dues millors defenses de l’europeu. Si Espanya es classifica, suposarà la desena ocasió consecutiva que ho fa per a la semifinal. Impressionant.

PRÈVIA

Hem de mantenir Schröder en el seu nivell d’anotació però que la defensa sobre ell no ens costi un excés de faltes o assistències
Sergio Scariolo
Estic amb confiança i m’estan sortint les coses, però si no guanyem l’europeu no estaré satisfet
Ricky Rubio
Alemanya ja va demostrar contra França el seu potencial, i no només és Schröder, òbviament
Juan Carlos Navarro

Porzingis-Doncic, present i futur

La primera semifinal quedarà definida avui entre el guanyador d’Espanya-Alemanya contra qui venci d’un duel de present i de futur: Letònia i Eslovènia. El conjunt letó, que no compta a les seves files amb el blaugrana Kurucs, està sent una de les revelacions del campionat no només per haver arribat a vuitens sinó per com està jugant i amb la contundència amb què ha guanyat algun partit important, com els vuitens contra Montenegro, de 32 punts. La seva estrella és el pivot dels Knicks Porzingis, que intentarà eclipsar l’estrella d’Eslovènia Doncic. Els eslovens, amb l’ex-Barça Lakovic com a tècnic ajudant, disposen d’un Goran Dragic monumental, Klemen Prepelic a un nivell alt i experts com Randolph i Vidmar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)