FEB

D’un extrem a l’altre

Lliga Femenina. Després de gairebé tres setmanes demencials, l’Spar Citylift Girona només té dos desplaçaments abans de la finestra FIBA

Si és cert que no s’hi està enlloc com a casa, i si la millora d’un equip s’aconsegueix entrenant-se i treballant en un entorn conegut i controlat, l’Spar Citylift Girona està d’enhorabona. Després de no haver jugat ni un sol dels sis primers partits a Fontajau, dels set següents cinc són a l’escalf dels seus aficionats. I si l’equip ha ofert molt bones sensacions en l’última setmana, a mesura que pugui anar insistint i repetint la feina diària, encara podrà millorar més.

Fins després de l’estrena en l’Eurocopa, dimecres passat a Bilbao contra el Gernika, Èric Surís lamentava que pràcticament no havia pogut estar dos dies seguits treballant a Fontajau. Tenia raó. La desconcertant superposició de calendaris de Lliga Catalana, supercopa, l’inici de la LLF amb l’open day a Madrid i l’Eurocopa havia donat com a resultat unes tres primeres setmanes per parar boig. Per ser més precisos, tres setmanes de no parar mai a casa.

Apamant Fontajau

Des del matx a Gernika, però, el cicle s’inverteix i fins a l’aturada per les competicions de seleccions FIBA del 6 al 17 de novembre –una altra idea d’una ment pertorbada, però aquesta és una altra qüestió– l’Uni jugarà set partits, cinc dels quals seran a casa. Els dos desplaçaments són al País Basc, aquest dissabte a Vitòria –això sí, de nou sense haver fet ni descans ni cap entrenament després del matx de l’Eurocopa de dijous contra el Landes– i el 4 de novembre a Sant Sebastià, just abans de l’aturada de seleccions que, en el cas de l’Uni, afectarà Shante Evans (Eslovènia) i María Conde (Espanya). Kristina Alminaite (Lituània) hi ha renunciat i el Brasil (Nádia Colhado) i el Senegal (Astou Traoré) no tenen partits.

EL QUE VE

7.700
quilòmetres
18
dies (del 24-9 al 12-10)
6
partits (tots a fora)
1.283
quilòmetres per partit
428
quilòmetres per dia
2.560
quilòmetres
22
dies (del 13-10 al 5-11)
7
partits (5 a casa, 2 a fora)
366
quilòmetres per partit
116
quilòmetres per dia

Gernika va, Gernika ve

Entre l’11 d’octubre i el 2 de novembre, l’Uni haurà jugat tres partits contra el Gernika, dos d’Eurocopa i un de LLF. Els dos que encara s’han de jugar seran tots dos a Fontajau, el 29 d’octubre i tres dies més tard, el 2 de novembre. L’Uni va intentar intercanviar l’escenari dels dos partits d’Eurocopa, però no va ser possible. D’aquesta manera, si la setmana passada s’hagués jugat a Girona, l’Uni s’hauria estalviat l’estrès de tants viatges i si hagués jugat el 2 de novembre a Bilbao contra el Gernika s’hauria quedat al País Basc per enfrontar-se el 4 amb el Guipúscoa. I al Gernika també li hauria anat bé, perquè el mateix dia 4 juga a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)