barça

Encadenats a la derrota

Lliga Endesa. El Barça Lassa enllaça la cinquena desfeta en onze dies, incapaç d’imposar un criteri i progressivament engolit per les indecisions

De la convicció a les vacil·lacions, de les cinc victòries consecutives en disset dies a les cinc desfetes consecutives en onze. Qui el va veure i qui el veu, aquest Barça.

Empresonat per l’exigència associada a les indesxifrables particularitats del club, l’equip de Sito Alonso va perdre ahir contra l’UCAM Múrcia, enfilant per primera vegada des del gener del 2008 cinc derrotes després de quedar reduït, des del salt inicial i de manera progressiva fins a quatre minuts del final (75-89), a un cúmul d’indecisions i titubejos. Individuals i col·lectius, a la pista i a la banqueta, més o menys comprensibles però que urgeix foragitar interpretant la visita de divendres de l’Olympiacòs com una oportunitat.

Poca defensa, atac trencat

L’equip va sortir atent però al ralentí, va anar fent amb els punts d’Heurtel (9), i les primeres badades defensives en el joc per parelles, en la transició o oferint algunes ajudes massa llargues, no li van permetre créixer (19-15). Al contrari, l’entrada d’Urtasun pels murcians va donar el 21-23 a l’UCAM. Després, el Barça va auxiliar precàriament el perímetre i, juntament amb algunes pèrdues –vuit al descans, tantes com assistències–, va permetre al rival anotar de tres en tres a camp obert 33-43 (16’). L’equip va refer-se amb agressivitat en la línia de passada, i Vezenkov, de molt el millor blaugrana en la primera meitat (10 i 6 rebots), va situar el 48-50. Tornant, la facilitat per veure cistella de Séraphin i Heurtel no compensava els desajustaments en la cistella pròpia i els d’Ibon Navarro, sense pressa però desinhibits i governant el rebot ofensiu, van localitzar punts, empesos també per la desharmonia dels atacs locals (67-75, 30’).

Absorbit pels dubtes i turmentat, el Barça va entrar molt malament en el darrer quart, perdent pilotes i portant el triomf al terreny de l’èpica (67-83, 32’). Dos triples de Pressey van donar peu a l’esperança (75-83, 35’), però la resposta visitant va ser colpidora, amb dos triples d’Urtasun que avalaven la derrota encara amb quatre minuts per jugar (75-89). L’equip no va aixecar la bandera blanca i en un darrer sobreesforç, amb més bones accions que males decisions, va situar el 93-94 a mig minut després de dues recuperacions a camp contrari. Però un altre rebot ofensiu (15) va sintetitzar el triomf, merescudíssim, dels murcians.

1
triple
de 15 intents (6%) havia anotat Pressey fins al partit, 1/9 en la lliga i 0/6 en l’Eurolliga. Ahir va acabar amb 4/7 (57%).
11
rebots ofensius
de l’UCAM i 11 de defensius del Barça en la segona meitat. Els murcians en van treure 15 punts.
14
triples
de 33 intents (42%) dels murcians, 7/19 al descans i 7/14 després, amb un 8/10 entre Urtasun i Benite.
Estem molt preocupats pel canvi radical dels últims dies. Tot el que [avui] no ha funcionat és culpa meva
[En les derrotes] Ens ha faltat mentalitat i en ocasions el rival ha estat millor. Hem de ser molt més exigents i durs
Pel que estic més preocupat és que el que hem vist en els primers 35 minuts no té a veure amb el que vull veure