ACB

Llencen mitja copa

Lliga Endesa. La classificació es complica, i molt, després d’una actuació decebedora del MoraBanc durant 27 minuts, tot i la remuntada final

L’emotiva tornada de Schreiner on va fer història es va convertir en un partit malson per als andorrans, que es jugaven les possibilitats de ser a la copa del Rei. A dues jornades del final de la primera volta i amb el triomf d’Unicaja, ara serà molt complicat. El cuer, el Burgos, va treure les vergonyes durant 27 minuts a un MoraBanc que, tot i les decisives baixes interiors, va donar un to defensiu nefast.

Amb Jaime Fernández al cinc inicial pels problemes físics d’Albicy, Peñarroya també va haver d’inventar a la pintura. El tècnic va sortir amb Stevic com a 5 i amb un interessant small ball, que li va donar bons rèdits en els primers minuts d’una desastrosa primera meitat. Jankovic, que s’ocupava a darrere de Thompson, feia mal obert des del triple i amb la seva mobilitat. Un triple, precisament, en aquest cas de Walker, donava un màxim avantatge als locals (19-12) en els set minuts. Va ser aquí i coincidint amb el debut (discret) de Sané que es va apagar el MoraBanc. Fins a l’equador del segon quart, els andorrans van encaixar un parcial de 2-20. Terrorífic. L’apatia, la inexistent defensa i els mals percentatges de Shurna i companyia (25% en triples i 40% de dos) es van combinar per encendre les alarmes (21-32).

Els temps morts de Peñarroya demanant implicació després de quatre minuts sense anotar el seu equip, no van servir per evitar al descans un menys 14 (36-50), màxim desavantatge. La facilitat anotadora de Jenkins, l’energia de Saiz als taulers (9 rebots més els visitants a la mitja part) i la fam del Burgos van deixar KO l’Andorra.

El panorama va fins i tot empitjorar en una segona meitat en què els locals van seguir tous i fora de partit. La millora d’Albicy va tenir la rèplica de Thompson, sense oposició sota cistella. Fins a quatre dos més un va patir un Andorra perdut, humiliat, que va arribar a perdre de 19 (55-74) en el tercer quart i a vuit minuts del final (64-83). Amb 72-88 i sis minuts per jugar-se va ser quan va aparèixer l’orgull local. Un 17-4 va donar aire als andorrans a 2’11’’ del final (89-92). La remuntada i la victòria van quedar congelades amb el triple per tauler al límit de la possessió d’Àlex López, a 36 segons. El triomf, cap a Burgos.

LES FRASES

És una derrota dura. Les baixes són baixes, i més en la mateixa posició, però no ens excusarem. No hi hem estat ni en defensa ni en rebot
17-4
va ser la reacció
local a sis minuts del final, posant al marcador un 89-92, a 2’11’’ del final del partit
2-20
de parcial
entre el minut set del primer quart (19-12) i el cinc del segon (21-32)
El partit es perd per la nostra defensa. Crec que la copa ara per ara és molt complicada