ACB

ESPORTS

BÀSQUET

No perden el fil

Lliga Endesa. L’entrada a la pista de la segona unitat activa el Barça Lassa, que acaba sotmetent el Betis i consolidant la dinàmica guanyadora

No hi ha duel més perillós per a un equip d’Eurolliga que l’immediatament posterior a un gran triomf. Però el Barça Lassa no va badar ahir al migdia i va tancar de manera impol·luta un tram de calendari que feia feredat. El 5-0 en nou dies, entre Eurolliga i Lliga Endesa, posa de manifest que l’equip està en creixement i que finalment ha adquirit una identitat pròpia. Contra el Betis, va tornar a exhibir solidesa, arguments i fons d’armari.

De menys a més

Els locals són uns altres en l’últim mes –continuen en descens, però havien enllaçat quatre triomfs– i els blaugrana ho van comprovar en l’inici, trepidant. No era només la feina que feia Anosike en la zona, sobretot en les continuacions de bloqueig directe, sinó també l’encert des del triple. El Barça Lassa anava amb el peu canviat i acabava abusant, i sense encert, de tirar de tres (20-13, 8’).

L’entrada a la pista de la segona unitat va canviar la inèrcia. L’activitat va augmentar considerablement i el rival va començar a tenir problemes. Tant és així que, en la primera meitat de segon parcial, només va fer tres punts (1/6 en tirs de camp i 3 pèrdues). Això va permetre-li manar en el marcador i, fins i tot, obrir forat a les acaballes del segon quart, amb aportació destacada d’Heurtel i Vezenkov en atac. A la mitja part, 31-40.

Tornant dels vestidors, el Betis va tornar al joc per parelles, com en l’arrencada, entre Nelson i Anosike. El Barça Lassa ja era un altre i, amb el cinc titular a la pista –el que s’ha consolidat des de Vitòria–, no només ha respost a cada cistella local, sinó que a poc a poc s’ha anat distanciant, amb la mobilitat de pilota i encert dels darrers partits (42-59,27’). No es van rendir els locals, que, a través de Nelson –els seus quinze punts en el darrer parcial–, Kelly i Anosike, van intentar refer-se i lluitar per la victòria, però la fermesa blaugrana els ho va impedir. El més a prop que van estar va ser 69-77 a 4:19 del final.

47
punts
des de la banqueta del Barça Lassa, ahir a San Pablo (52,8% del total). El Betis, només dotze (14%).
El nostre mèrit ha estat trobar la línia defensiva i haver tingut paciència per fer més coses que tirar des de fora
Sito Alonso

Primers minuts per a Kurucs

Les absències de Seraphin i Sanders –el primer, per molèsties al genoll i el segon, perquè està donat de baixa en la Lliga Endesa– van facilitar la inclusió de l’aler letó en l’acta. Quan faltaven 21,9 segons per acabar el partit i amb 76-87, Sito Alonso el va fer entrar en el lloc de Koponen. Va suposar el debut en l’ACB de Rodions Kurucs (1998). No així amb el primer equip, perquè el curs passat va jugar un partit de l’Eurolliga. El letó, que adquirirà d’aquí a dos mesos la condició de jugador de formació, va tenir temps de fer una esmaixada en contracop, aprofitant una assistència d’Heurtel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)