Eurolliga

Xavi Pascual talla la ratxa del Barça (84-75)

Eurolliga. El Panathinaikòs dona la volta a un partit dominat pel Barça durant 25 minuts i els grecs posen fi a cinc victòries seguides blaugranes

El Barça Lassa ha vist tallada la seva ratxa de cinc victòries consecutives a la difícil i invicte (9 victòries en 9 partits) pista del Panathinaikòs (84-75). Els de Xavi Pascual l’ha superat després que els grecs agafessin el ritme del matx al minut 25. Amb 37-40 els blaugrana han rebut un 9-0 que ha estat l’inici del final dels de Sito Alonso (46-40). Les posicions de play-off continuen encara lluny.

Al primer quart els blaugrana han trobat a Tomic en el joc interior que no ha trobat rival anotant vuit dels primes 13 punts del Barça Lassa amb un 4/4 infal·lible. Un triple de Navarro havia situat la màxima diferència del matx (10-16). Però el PAO, en un obrir i tancar d’ulls, ha empatat amb un 6-0 amb Calathes com a líder(16-16). La frec a frec s’ha mantingut fins l’entrada d’Heurtel (19-19). El francès ha anotat cinc triples seguits (19-24) davant un Panathinaikòs ofegat en defensa. A més, en atac el perímetre dels de Sito Alonso rutllava a la perfecció amb cinc triples de quatre homes diferents (21-27 després d’un altre cistella des de 6,75 metres de Koponen). Els blaugrana s’han mantingut dominant fins el 27-34. Ha estat llavors quan les pèrdues, la major intensitat defensiva grega i la precipitació del Barça ha provocat un parcial de 9-0 deixant el Barça sense anotar els últims 4:22 minuts abans del descans (36-34) on els de Sito Alonso portaven 1/8 en tirs lliures i 9 pèrdues per 0 recuperades.

La sortida del vestidor semblava clau i el Barça ha sortit centrat (37-40). Però els grecs han posat dues marxes més i han fet un parcial de 9-0 que ha canviat totalment la tendència del matx (46-40). Les diferències eren petites però és que el marcador era baix. Una cistella de Lojeski després de pèrdua d’Heutel situava la màxima pel PAO (54-46).

En aquesta fase Heurtel ha mantingut viu el Barça amb accions individuals però diferents errors defensius blaugrana amb l’explosió de Calathes ha obert forat al marcador després d’un triple de Gabriel (65-56) i el Barça ja ha anat a remolc fins al final.