Eurocopa

Un atac temible

El rival. La capacitat anotadora és el gran atribut del Virtus Eirene Ragusa, invicte i amb Ndour de referent

A hores d’ara, només tres equips es mantenen imbatuts en la competició, i un és el Virtus Eirene Ragusa –els altres són el Carolo francès i el Venècia–. Això sol ja ha de posar en guàrdia l’Spar Citylift sobre la dificultat del proper rival europeu. Ahir, les sicilianes, patint, van rematar una sèrie contra el Gdynia polonès que havien encarrilat (+4) en l’anada, fa una setmana. El seu 8-0 amb diferència mitjana de 14,2 punts és esplèndid, impecable.

Tendres

Ubicat en una ciutat que té uns 75.000 habitants al sud de l’illa de Sicília, el Ragusa no va emergir en l’elit fins al curs 2013/14, després d’assolir l’ascens a la Lega. El seu impacte va ser immediat, i les tres primeres temporades va jugar cinc finals (dues de Lega, dues de copa i una de supercopa), i sempre contra el Schio. Va aconseguir guanyar-ne una, la final de copa del 2016 per 67-70. El curs passat va debutar a Europa caient en l’eliminatòria de vuit –per tant, com l’Uni, ja ha igualat el millor resultat en el torneig–, contra el Galatasaray.

Partint d’una base de continuïtat (Gorini, Consolini, Formica, Spreafico i Ndour), s’han afegit elements que han funcionat, com el duet americà. I, en el cas de Hamby, tenia risc, ja que no havia tastat mai el bàsquet a Europa. L’equip s’expressa sobretot des de l’atac, anotant molt (75,3 punts), i amb eficiència –52,4% en tirs de dos i 40,6% en triples– gràcies a una bona circulació de pilota (17,5 assistències). I, partint de la premissa que busca un ritme viu, no perd tantes pilotes (11,6). Gianni Recupido, que ha estat promocionat a tècnic en cap enguany després de ser assistent el curs passat, ha optat ja en aquesta última eliminatòria per fer una rotació més acotada, de vuit peces, amb un cinc inicial força marcat (Gorini, Consolini, Kuster, Hamby i Ndour) i rols definits. Les possessions les executen bàsicament les tres últimes, amb Ndour brillant (16,1 punts i un 57% en triples tirant-ne tres per partit).

Si a Europa la trajectòria no mereix retrets, no els passa el mateix a Itàlia. Són cinquenes (7-5), si bé han perdut tres partits per un o dos punts.

EN XIFRES

60,7%
dels tirs
de les italianes estan concentrats en Kuster, Hamby i Ndour. En fan 34 de mitjana dels gairebé 56 de l’equip.
25,1
anys
és la mitjana d’edat del Ragusa enguany. Les més veteranes són Soli i Valerio, amb 30 anys.

L’anada serà a Fontajau

Serà el primer cop que l’Spar Citylift s’enfrontarà amb un equip italià. En els seus tres anys de trajectòria europea –un en l’Eurolliga (2015/16) i els dos últims en l’Eurocopa–, s’ha vist les cares amb rivals de deu lligues diferents. Amb els que s’ha enfrontat més cops (quatre) són el Castors Braine belga i l’AGÜ Spor turc. L’últim és precisament el que el va eliminar de l’Eurocopa el curs passat, en l’eliminatòria de vuit: 71-63 a Girona però 85-54 a territori turc. En aquesta ocasió, el partit d’anada també serà a Fontajau, el dijous 25 de gener si la televisió no diu el contrari. La tornada serà l’1 de febrer a Sicília.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)