ACB

Que bèstia, Penya!

Lliga Endesa. El Divina Joventut fa el partit somiat, un matx memorable quan més li feia falta, i remunta els 25 punts de ‘basket average’ al Bilbao

La diferència ara mateix a la part baixa és que la Penya ha patit molt encadenant tretze derrotes, cosa que no ha fet ni el Bilbao, ni el Saragossa ni el Betis. I ara, alliberat, el Joventut és una bèstia. Veurem com són els altres tres rivals directes en uns últimes sis partits d’infart. El que és segur és que els de Carles Duran estan donant arguments per creure en el miracle, en la salvació. Ahir no només es va guanyar sinó que va ser capaç d’aixecar 25 punts de desavantatge i això en l’actual situació és impressionant. La vida continua, però amb Laprovittola tot és més fàcil. L’argentí va fer un altre recital i la Penya ja no és cuer.

El matx va tenir una posada en escena idíl·lica: parcial de 14-0, Tabú amb tres faltes i final del primer quart amb el Bilbao amb només quatre punts (14-4). La diferència va créixer fins als 21 (37-16) tot i que els bascos la van escurçar fins als 13 abans del descans (37-24). Només hi va haver un moment crític, quan Hervelle va fer aparèixer fantasmes del passat (41-33), però la resposta va ser contundent i immediata: 16-0 (57-33). A partir de llavors curiosament els nervis ja no eren per guanyar sinó pel basket average, que Laprovittola es va encarregar d’assolir amb un lliçó –una altra– de classe en els últims cinc minuts.

Duran, un home feliç

Tot i que el discurs estava centrat en la importància del triomf el tècnic va rebre una injecció de justícia amb aquest triomf contundent contra el Bilbao. Va ser la seva manera de dir que s’havien equivocat quan el van fer fora.

Mumbrú, homenatjat

Es va fer un reconeixement a la trajectòria de l’aler format a la Penya, que va rebre una samarreta amb el 184 –els partits que va defensar els colors verd-i-negres–. Mumbrú va confirmar que ha avalat el Joventut.

Estem tots units, compromesos amb el club, i això s’ha notat en l’equip i la comunió amb l’afició ha estat impressionant
Nico Laprovittola
El Palau ha entès com estem i ens ha ajudat. Hem sortit amb bona mentalitat, fent les coses bé. La defensa ens ha ajudat. El camí encara és llarg
Carles Duran

Laprovittola és l’MVP de l’ACB

L’exhibició del base argentí no va quedar en una simple anècdota, sinó que Laprovittola es va convertir en el jugador més valorat de la jornada a l’ACB (31) superant els 29 d’Eulis Báez. El jugador va superar el seu sostre com a verd-i-negre –els 28 que va assolir contra el Saragossa, amb 23 punts que en anotació sí que és el seu sostre–.

Laprovittola, que té una mitjana de 17 punts, és el tercer màxim anotador de l’ACB, darrere de Landesberg (21) i Neal (19,6). Quan jugava al Baskonia el seu sostre van ser 20 punts contra el Fuenlabrada i 27 de valoració i quan jugava a l’Estudiantes 29 punts i 28 de valoració contra l’Unicaja.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)