FEB

Superioritat manifesta

L’Spar Citylift no es deixa sorprendre i es col·loca a un triomf d’una nova final

Va fer valer l’amplitud de fons d’armari i la inspiració des del triple per fondre la resistència del Mann en el tercer quart

Pas a pas, l’Spar Citylift ha anat fent camí aquest curs i només li’n falta un altre per tornar a plantar-se a la final de la Lliga Femenina. Dijous, a Saragossa podria certificar el bitllet per la via ràpida i si no ho assolís, encara li quedaria un roc a la faixa, el desempat a casa, diumenge.

En tot cas, i amb el que es va veure ahir, es fa difícil pensar que el Mann Filter li pugui forçar el tercer partit. No per falta de qualitat, sinó perquè va amb el dipòsit amb reserva i, amb una rotació tan petita –Lapeña va fer servir set jugadores–, és complicat mantenir-li el pols tot el partit, a l’equip gironí. Un equip que, quan detecta la feblesa del rival, sap com ha de fer mal i té un argumentari densíssim per fer-ho. I a mitjan tercer quart, tot estava vist per a sentència (62-42, 26’).

De menys a més

Els quinze dies d’inactivitat competitiva van notar-se en l’arrencada. Més que res, comparant-ho amb la posada en escena del combinat aragonès –va tancar la sèrie de quarts feia únicament 72 hores–, més incisiu i amb Ocete i Abalde alçant la veu. Però, la iniciativa no tardaria a ser de les gironines gràcies a l’encert des del triple (4/7 al final del primer quart). Focalitzades a incomodar les pivots, amb constants 2x1 al pal baix, va concedir espais al perímetre que li van ser castigats. A poc a poc, l’equip es va anar trobant i els ajustos defensius li van donar fruits ben aviat. El primer forat de pes arribaria quan Colhado ja es feia present en la zona i Mendi, als triples, hi afegia un treball impecable sobre Barbee, a qui ni deixava tocar la pilota (22-13, 8’).

Lapeña va apostar per una defensa zonal, que va permetre al seu equip recuperar part del terreny perdut. Sobretot perquè a l’altre costat, sumava contínuament, amb tirs lliures o la producció de Gimeno (29-27, 14’). Aquí, l’Spar Citylift va trobar un triple de Núria Martínez i un parell l’accions a camp obert –fins llavors, córrer havia estat molt complicat– que li van donar aire i li van permetre arribar a mitja part amb un +8. Per acabar-ho d’adobar, a Ferrari ja li havien assenyalat la tercera falta.

A la tornada dels vestidors, les locals van posar-hi una marxa més. Van endurir-ho més tot, apujant línies, i van carregar el joc clarament a la recerca de la superioritat física a la zona. Per fi, van localitzar Evans –9 dels 12 punts d’ahir, en l’arrencada de tercer quart– i, després a Colhado per obrir la màxima diferència fins llavors (+20). Pel mig, hi havia també algun contracop i un altre triple d’una inspirada Mendi. O sigui, punts que arribaven de tot arreu en una fase en què el Mann ja es va rendir. Amb Ferrari anul·lada, la resta no localitzava solucions i els errors se succeïen (4/15 tirs i 4 pèrdues visitants en el tercer parcial).

La feina estava feta i bona prova d’això era que, en el darrer quart, Èric Surís no va fer servir Evans i poc Martínez i Colhado. Les diferències creixerien fins a un +24 (85-61, 28’) perquè, tot i que ho intentaven –Ferrari va aprofitar per maquillar una mica els números–, les aragoneses no tenien esma per a res. Que només agafessin tres rebots en els últims deu minuts posa en relleu fins a quin punt els arribava la llengua a terra. I Fontajau va xalar, com és tan habitual últimament.

LES DADES

10
rebots
més va capturar l’Spar Citylift que el Mann en la segona part (22-12); en el darrer quart, l’equip aragonès, fos físicament, en va capturar només tres.
7
punts
de Ferrari al final del tercer quart, amb 1/7 tirs de camp (una cistella en el minut 2) i 5/5 tirs lliures. Gran treball de Rosó Buch i Núria Martínez contenint-la.
26%
en tirs de dos
del Mann Filter en la segona part, quan l’Spar Citylift va apujar el to defensiu (5/19); en la primera, 9/21 (42,9%)
13è
cop
aquesta temporada a Lliga Femenina que l’equip gironí fa almenys 80 punts, sobre 27 partits; el sostre, 91 contra l’Estudiantes
28
punts
arribats des de la banqueta de les gironines per només 15 del Mann Filter, que va utilitzar únicament set jugadores

Fontajau, una garantia en el ‘play-off’

L’Spar Citylift va poder engrandir ahir encara més la seva ratxa de victòries com a local en el play-off. Ja són set de consecutives, comptant-hi les sis de les tres temporades precedents, tres de semifinals (dues contra el Conquero i una contra l’Araski) i les tres de les finals, totes contra l’Avenida. Tenint en compte que en el curs 2013/14 l’equip gironí no va disputar el play-off, l’última derrota en la fase pel títol va ser el 17 d’abril del 2013 –demà farà cinc anys– en el segon partit de la semifinal del 2012/13, contra l’Avenida (75-76). Ahir, 2.200 espectadors van donar alè a l’equip des de la graderia, el sisè cop enguany que se supera la barrera dels 2.000. Entre ells, l’extècnic del Barça Lassa Sito Alonso, amic de Víctor Lapeña, i que també va ser a Fontajau en el partit de la fase regular fa quinze dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)