FCBQ

Andorra s'estrena

Lligues catalanes. Serà la primera vegada que serà la seu de la Lliga Nacional Catalana en categoria ACB; ahir es van presentar les diferents lligues

L'Hotel Catalonia Plaza va ser el marc ahir de la presentació de les lligues catalanes d'enguany, amb la presència del secretari general de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, juntament amb el president de la federació catalana, Joan Fa. El màxim responsable del bàsquet català va destacar que “cada any fem un esforç molt gran i aquest any la novetat és que els equips ACB jugaran al país veí com és Andorra perquè hi estan posant molta il·lusió”. Fa també va tenir un moment de reivindicació per una hipotètica Catalunya independent ben aviat: “Espero que l'any que ve aquestes lligues catalanes puguin ser ja estatals. Sabem que és difícil, però ja vam dir al president de la Generalitat que nosaltres estem preparats i que ara la feina la tenen ells.”

La 38a edició de la Lliga Catalana ACB es disputarà a Andorra, que s'estrena com a seu en la màxima categoria. El 2010 ja havia tingut la competició, però d'equips de la LEB. La Lliga Catalana Femenina es jugarà a la Seu d'Urgell.

En categoria EBA ja s'ha disputat la fase prèvia amb els 23 equips de la categoria repartits en vuit grups. El primer classificat de cada grup ha passat a quarts de final. Avui hi ha una reunió per definir on es jugaran els quatre partits de quarts, que són a partit únic entre demà i divendres. Les semifinals i la final seran el cap de setmana.

Dia de distincions

L'acte d'ahir també va servir per donar la insígnia d'or de la federació catalana a Joan López, president de l'Associació Catalana d'Entrenadors de Bàsquet des de fa molts anys, quan va agafar el relleu de Josep Lluís Cortés. Juntament amb López, també va rebre la insígnia l'exregidora d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona Maite Fandos, que durant aquests anys ha tingut una bona relació amb el president Joan Fa. No va poder recollir la insígnia Ivan Tibau, al qual la hi entregaran més endavant.

LA DADA

2010
va ser l'any
que Andorra va ser la seu de la Lliga Catalana, però va ser per als equips de LEB
Per a Andorra és una satisfacció poder aplegar el bàsquet d'elit i una festa del bàsquet català
Gorka Aixàs
president del morabanc
Catalunya és un país esportiu que respira excel·lència i el bàsquet és un dels seus tractors
Gerard Figueras
SECRETARI GENERAL DE L'ESPORT
Tant de bo les pròximes lligues nacionals catalanes siguin estatals; estem ja preparats per al repte
Joan Fa
PRESIDENT DE LA FCBQ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)