Eurolliga

Enfocant l'inici de la gran festa en bona dinàmica

Eurolliga. Llevat del Fenerbahçe i el Baskonia, els equips arriben a la primera jornada amb un triomf en la lliga. L'Unics, rival del Barça, acredita un 3-0

La nova temporada de l'Eurolliga arrenca demà a Madrid amb l'enfrontament entre l'equip de Laso i l'Olympiacòs. La primera edició de 16 equips i una lliga regular de 30 jornades prèvia al play-off que dóna accés a la final a quatre s'inicia amb la pràctica totalitat dels participants en dinàmica de victòria un cop han començat l'acció en les lligues respectives.

Així, només el Baskonia, que es va enfrontar amb el Barça, i el Fenerbahçe arriben al partit inaugural després de derrota. Comprensible la dels bascos, va ser una bona sorpresa la desfeta de l'últim finalista de l'Eurolliga en la visita a la pista de l'Usak. Era la primera jornada a Turquia, i els d'Obradovic, que van jugar sense Pero Antic ni Nikola Kalinic (lesió) per complir amb la normativa de jugadors no turcs (un màxim de sis), van cedir per 71-70. Això sí, dimecres havien guanyat la supercopa contra l'Anadolu de Perasovic 77-69. Els altres tres equips turcs van vèncer aquest cap de setmana, també el Darussafaka de David Blatt, imbatut en la pretemporada.

Ben lubricats

El Brose Bamberg a Alemanya i l'Estrella Roja de Radonjic en la lliga adriàtica són els que fins avui presenten un millor balanç. Impacten els resultats de l'equip de Trinchieri, un 4-0 deixant els rivals en 52,5 punts i vencent per 38,8 punts. Els serbis, per la seva banda, ja han batut el Cedevita (88-64). Té més victòries (5), però amb una derrota, el Zalgiris de Jasikevicius. Va badar en la primera jornada contra el Lietkabelis (90-86), però dissabte va marcar territori a Vílnius, contra l'únic que li pot discutir el títol, el Lietuvos (66-74).

En la lliga VTB, tant l'Unics com el CSKA han guanyat amb comoditat els seus partits: els tàtars, el Nijni, l'Astanà i l'Enisei; i els moscovites, l'Astanà i l'Enisei. A banda dels lesionats de llarga durada, Freeland i Korobkov, Itoudis encara no ha pogut disposar ni de Teodosic (lesió muscular al coll) ni de Higgins (turmell). A Itàlia, l'EA7 de Repesa és un dels dos únics invictes després de dues jornades, mentre que el Maccabi, sense Sonny Weems –en té per a un mes per una lesió muscular– es va estrenar amb un ajustat 93-97 a la pista de l'Ironi Nahari amb 21 punts de Goudelock i 16 de DJ Seely.

L'inici en la lliga
Brose Bamberg
4-0 (1r)*
Estrella Roja
4-0 (1r)
Unics Kazan
3-0 (1r)
EA7 Milà
2-0 (1r)
CSKA Moscou
2-0 (2n)
Real Madrid
2-0 (3r)
FC Barcelona Lassa
2-0 (5è)
Anadolu Efes
1-0 (1r)
Olympiacòs
1-0 (1r)
Maccabi Tel Aviv
1-0 (2n)
Darussafaka
1-0 (4t)
Panathinaikòs
1-0 (4t)
Galatasaray
1-0 (6è)
Zalgiris
5-1 (1r)
Baskonia
2-1 (6è)
Fenerbahçe
0-1 (10è)
(*)
balanç i classificació

Kostas Kaimakoglou hi serà divendres

El primer rival del Barça a Europa serà, aquest divendres (18 h, Esport3), l'Unics Kazan d'Evgueni Paixutin. El tècnic rus, que inicia la tercera temporada seguida de la seva segona etapa al club del Tatarstan, va confirmar després de derrotar diumenge l'Enisei que el grec Kostas Kaimakoglou, encara sense debutar en partit oficial per molèsties físiques, serà divendres amb l'equip. “Ja ha estat treballant de manera individual i dimarts [avui] començarà a entrenar-se amb l'equip. Òbviament, no estarà preparat per jugar-lo sencer, però ens podrà ajudar.” Paixutin també va fer referència a l'enfrontament amb els blaugrana. “Els triomfs que hem assolit fins ara ens reforcen la confiança. Psicològicament, estem preparats per a aquest partit contra el Barça.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)