Eurolliga

Dos han de ser multitud

Eurolliga. Amb només tres novetats en la plantilla, la projecció del Barça Lassa és a les mans del talent i l'aptitud de lideratge de Tyrese Rice, conjuntament amb la capacitat de Georgios Bartzokas

Dues temporades consecutives sense arribar a la final a quatre. D'aquí parteix el Barça Lassa en aquesta Eurolliga de tarannà desconegut, i ho fa amb una plantilla continuista enllustrada amb retocs de qualitat. Nou tècnic i, fins a nou avís, tres incorporacions, amb Georgios Bartzokas i Tyrese Rice havent de ser els grans responsables de marcar la diferència.

La biografia de l'entrenador grec és inapel·lable en la màxima competició: al Maroussi (Top 16) i al Lokomotiv (final a quatre) els va fer rendir per sobre de les seves possibilitats, mentre que amb l'Olympiacòs va ser campió el 2013 i va jugar el play-off l'any següent. El Barça necessita que faci rendir aquesta plantilla per sobre de les seves possibilitats perquè el club aspiri a jugar la final a quatre.

En comparació amb els anys amb Pascual, l'equip tindrà menys rigor tàctic, menys ordre, i es voldrà imposar des del concepte i la qualitat individual –factor que aquí es pot associar a la intuïció del jugador. Un patró en el qual Rice tindrà molt a veure. Determinant en l'1x1, aglutinador de vestidor, líder, home que vol ser protagonista quan es reparteixen les responsabilitats, el seu joc marcarà la cara de l'equip.

No hi ha secrets en el que pot donar ell, però sí que hi ha interrogants al seu voltant. Cap de les 16 plantilles surt a competir amb un únic base, i tampoc cap té tants jugadors en la posició d'escorta. Aquest desequilibri al perímetre i la fragilitat física del joc interior són els grisos estructurals de la plantilla que divendres debuta en aquesta Eurolliga. A Kazan, primera de les 30 estacions de pas.

10
moviments
entre sortides (Pascual, Abrines, Diagne, Samuels, Arroyo i Satoransky) i arribades (Rice, Claver, Koponen i Bartzokas).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)