Eurolliga

Tots contra el Iekaterinburg

Eurolliga femenina. Les russes, amb la millor del món Taurasi a les seves files, tornen a ser les grans favorites per revalidar un títol que el lluitaran sis jugadores i dos tècnics de Catalunya

L'Eurolliga femenina arrenca avui amb tots els pronòstics assenyalant lel Iekaterinburg rus com el gran favorit. Si la temporada passada va ser el Nadejda d'Orenburg d'Anna Cruz el que va intentar frenar el favorit en la final, sembla ara que qui pot plantar-li més cara és el nou equip de la badalonina, el Dinamo Kursk, que també ha incorporat el tècnic català Lucas Mondelo i disposa d'una de les estrelles de la WNBA, la jugadora de Los Angeles Sparks Nneka Ogwumike, que va fer el bàsquet decisiu de la final. El Nadejda ha perdut potencial.

Esperant Taurasi

El Iekaterinburg ha pogut renovar tota la seva plantilla i surt amb el mateix roster que el curs passat, tot un luxe veient les estrelles que té. Un any més, Diana Taurasi serà la gran referent però no s'incorporarà fins al 30 de novembre. Ho té signat per poder descansar després de la WNBA i el club la vol fresca. No tenir-la no és problema perquè tenen altres campiones de la WNBA, com ara Kristi Oliver o la russa Evgenia Beliakova, poc protagonista als EUA però important en l'Eurolliga. Sancho Lyttle no va anar als jocs per una lesió, però també forma part de l'equip.

Més catalanes són protagonistes, amb la barcelonina Laia Palau i la gironina Marta Xargay, a Praga, que ha mantingut de manera gairebé íntegra la plantilla. Si té corda per tota la temporada –i la lliga txeca no és gens exigent– el Praga és candidat a final a quatre. També fa bona pinta el Famila Schio, on juga Núria Martínez. Dels turcs el més ben armat continua sent el Fenerbançe, amb Sandrine Gruda com a referent.

A partir d'aquí s'obre un ventall d'equip amb el repte de plantar-se a quarts. Un d'ells és el Perfumerías Avenida, de la montgatina Sílvia Domínguez, que dirigirà Miguel Àngel Ortega i que necessita com l'aire que respira arribar més lluny que el curs passat, el pitjor de la seva història a Europa. Els equips francesos tornaran a ser rivals amb duresa; igual que passarà amb els equips turcs, amb el debutant Mersin, que arriben amb molts diners invertits per justificar. Mariona Ortiz (Polkowice) és l'altra catalana de la competició.

DADES

3
de les últimes
quatre finals de l'Eurolliga han tingut com a protagonista el Iekaterinburg
1
equip
només de la Lliga Femenina participarà en la competició: el Perfumerías Avenida
1
mes
tardarà a incorporar-se Taurasi al seu equip perquè així ho diu el seu contracte
2016
UMMC Iekaterinburg
2015
USK Praga
2014
Galatasaray
2013
UMMC Iekaterinburg
2012
Ros Casares
2011
Halcon Avenida
La jornada 1
Grup A
Mersin - BLMA
17.30 h
Uni Györ- USK Praga
18 h (demà)
Wisla Can-Pack - Dinamo Kursk
20 h
Schio- Fenerbahçe
20.30 h(demà)
Grup B
Polkowice - Uniqa Sopron
19 h
ESBVA- Bourges
20 h
Avenida - Iekaterinburg
20.30 h
Hatay -Nadejda
17 h (demà)

Es repeteix el sistema de competició

L'Eurolliga femenina tornarà a repetir el format que ja va viure el curs passat. Els 16 equips participants estan enquadrats en dos grups de vuit equips i disputaran una lligueta de tots contra tots des d'avui i fins al 22 de febrer. Quan finalitza la lligueta, els quatre primers de cada grup passen a quarts amb el factor pista a favor dels equips que han quedat primer i segon del seu grup. L'eliminatòria és al millor de tres partits. Els semifinalistes jugaran la final a quatre amb seu per definir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)