Eurolliga

Desmantellats

El Barça encaixa la segona derrota en tres partits aclaparat pel joc físic del rival

L'equip perd bous i esquelles abans del descans rebent un 16-0 i en la segona part no té resposta

El Barça és avui un equip desestructurat. Assotat pels problemes físics, la plantilla, que físicament ja no és de primer nivell, trampeja les situacions de crisi com pot.

Ahir l'Estrella Roja va emfatitzar-li totes les costures, pressionant-li els focus de creació i vulnerant-li la defensa d'ajudes i de transició. L'equip blaugrana va resistir setze minuts (24-31), però la persistència sèrbia va desmuntar-lo just abans del descans. Amb tot el propòsit, de manera contundent: 16-0. Oblidar el partit i pensar en les coses a millorar per afrontar el següent, va indicar Bartzokas com a clau per entomar el calendari d'aquesta temporada. Demà contra el Brose, escull per provar la mentalitat.

Incòmodes

Amb Tomic i Kuzmic de partida, els dos equips es van situar amb quatre jugadors oberts i un de falcat. Hi havia intenció però no el punt d'energia que sobrava en les graderies. I tampoc hi havia encert (6-6, 5'). El partit era un buit: pèrdues, sense joc a camp obert i amb jugadors quiets. Claver equilibrava l'equip amb el rebot ofensiu, minimitzant les pèrdues que la defensa local, molt agressiva, generava, i Oleson trobava un moment d'inspiració per obrir la llauna (9-16).

Amb Ribas de base i Vezenkov en posició quatre, el marge es va esfumar (17-18). Els blanc-i-vermells, amb un enorme compromís defensiu individual, abraçaven l'home amb pilota i negaven qualsevol primera passada. Hi ajudava que amb Dorsey el Barça no podia fixar la defensa sèrbia, que pujava les línies a discreció. Va tornar Rice i Ribas, sense estrès per haver de pilotar la nau, enllaçava tres triples que rehabilitaven la iniciativa (22-29). Va ser momentani.

Amb cinc jugadors oberts (Bjelica en posició cinc), la rereguarda del Barça era un formatge de certamen i Guduric (13 punts en el quart) i Simonovic (10) s'atipaven. Rebent cistella en cada atac no hi havia possibilitat de córrer i, a mitja pista, la defensa local era un ofec, un niu de pilotes perdudes aguditzat per l'escàs moviment blaugrana sense pilota. I del 24-31 quatre minuts abans del descans al 40-31. Setze, setze punts en contra sense resposta.

Inoperants

Va tornar l'equip intentant fer passar el joc per Tomic, però la desharmonia ofensiva era indissimulable. Sense cames per alliberar-se de la defensa física de l'Estrella Roja, la fluïdesa era impossible i, si bé a mitja pista l'equip protegia el seu cèrcol, la diferència no minvava (47-38, 25'). La gravetat de la situació quedava simplificada pel balanç defensiu, impropi d'un equip professional (53-40). Dorsey entrava per Tomic dos minuts abans de cloure el quart i un minut més tard tornava a la banqueta amb quatre faltes (60-48). Ni l'un ni l'altre tornarien.

Es va intentar la remuntada amb Claver i Vezenkov com a interiors, però reparar els desperfectes demanava més generositat en les solucions. L'equip va provar d'atacar curt per localitzar alguna inspiració individual, que és l'única manera que té avui per canviar el ritme d'un partit. I ho feia amb cert ànim perquè el rival pagava l'acusat esforç defensiu fet durant tot el partit amb atacs desballestats (64-55, 34'). Però per desendreçat el Barça, que va continuar regalant contraatacs de tercera catalana i que, a finals d'octubre, ja pateix espasmes d'equip desnerit.

0
minuts
van jugar entre Tomic i Dorsey en l'últim quart. El croat, amb dues faltes en menys de set minuts, tampoc va jugar en tot el segon quart.
15
pilotes perdudes
en el descans per part del Barça, sis en el primer quart i nou en el segon.
28
assistències
de l'Estrella Roja en 34 possessions anotades (82%). Tots els jugadors que van prendre part en el joc en van donar com a mínim una.
Felicito l'Estrella Roja pel partit que ha fet i li desitjo tota la sort en el futur. Han jugat molt bé, fent que fos un partit molt dur
En la primera meitat hem comès 15 pilotes perdudes i no hem tingut ni un sol tir lliure. A vegades s'ha jugat més enllà de la falta
Per com hem jugat, no mereixíem la victòria. Però tampoc mereixíem l'arbitratge que hem rebut, permetent aquest contacte
De nou haurem de fer front a una lesió, aquesta de llarga durada, cosa que encara fa més difícil i dur el calendari
Georgios Bartzokas

La quarta jornada, entre avui i demà

El Barça, que ahir després del partit va tornar cap a Barcelona –tenia previst aterrar al voltant de la una de la matinada– i que aquesta tarda entrena al Palau Blaugrana, jugarà demà (21 h) el seu partit de la quarta jornada contra el Brose Bamberg al Palau. Una jornada que comença avui amb el CSKA-Unics (19 h), el Darussafaka-Anadolu (19.15 h), l'EA7 Milà-Madrid (20.40 h, Esport3) i el Baskonia-Olympiacòs (21 h). Per demà, divendres, a més del Barça-Bamberg –Rodrigo de la Fuente va tenir una reunió amb Andrea Trinchieri abans d'abordar el fitxatge de Bartzokas–, hi ha previstos el Fenerbahçe-Galatasaray (19 h), el Zalgiris-Maccabi (19 h) i el Panathinaikòs-Estrella Roja (20.15 h).