FCBQ

Per falta de costum

Eleccions FCBQ. La pressa dels clubs per posar al dia les seves dades i la capacitat del registre d'entitats esportives per processar-les decidiran quants dels 419 clubs del cens podran votar

Serà la primera vegada en 83 anys d'història de la Federació Catalana de Bàsquet que els clubs podran votar el president. Aquesta aparent anomalia democràtica s'explica sobretot per les quatre dècades de dictadures, que es van allargar fins al 1975. El període democràtic només ha vist tres presidents, Pere Sust (1979-1984), Enric Piquet (1984-2010) i Joan Fa (des del 2010), que han anat renovant els mandats sense eleccions o han liderat l'única candidatura que s'ha presentat.

Però no tots els clubs afiliats a la FCBQ podran exercir el dret de vot dissabte vinent. Una quarantena no estan inscrits en el registre d'entitats esportives de la Generalitat (el Bàsquet Manresa és el cas més flagrant) i dels 419 que sí que hi són, la casuística és diversa: a dia 8 de novembre, 181 clubs tenien els càrrecs caducats, amb una vintena que dataven del segle XX i casos tan extrems com el de la UE Barberà, el CC Terrassa, l'Imma (consten els directius del 1984) i el Viladecavalls (1985). 17 clubs més no tenen directiva inscrita. En total, perilla el vot de 198 dels 419.

El juliol passat, la FCBQ va advertir un per un els afectats que per votar calia tenir actualitzades les dades, però la falta de costum –tot i que a la territorial de Tarragona ja hi va haver eleccions el 2010– han provocat una allau de peticions d'actualització que el REE està intentant pair en les últimes setmanes, a petició expressa de la FCBQ. Només el president (o el vicepresident, en el seu cas) degudament registrats poden votar.

47%
dels clubs del cens
no tenien actualitzades les dades a primers de mes. Si no ho fan, no votaran.
1984
és l'any que consta
la darrera modificació registral de tres clubs catalans.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)