Eurolliga

Milà en el record

Eurolliga. Amb el duel qualitatiu perdut, el Barça no té ni el recurs de la quantitat per comparar-se a la perfecció del Madrid per segon cop en dos anys

Al capdavall, el que quedarà és una sensació comparable a la de la semifinal de Milà el 2014 (100-62). Cadascuna amb les seves circumstàncies, però igualment injustificables. I la d'ahir, segur que menys transcendent. Però ara mateix és tan fresca que cou.

Falta talent i mans

Com fa 30 mesos en la final a quatre, ahir el Barça hauria necessitat qualitat per guanyar. No la va tenir. En circumstàncies normals li hauria quedat el recurs de la quantitat. Tampoc. I així, quan Rice s'ofega perquè ha de jugar tot el primer quart per no desenganxar-se del partit, quan ell i Tomic –els dos que van aguantar l'equip abans del primer descans– no poden tornar a coincidir en pista fins al minut 17 (amb 28-47) és difícil competir contra un equip tan exigent físicament com el Madrid.

Si Taylor (12è), Hunter (11è), Doncic (10è) i Nocioni (9è) són els últims en la rotació blanca –per dir-ne quatre, perquè la plantilla blanca és enorme, equilibrada i està sana–, el Barça no tenia 12è, els dos últims eren Sena i Peno (de l'equip B) i el 9è (Eriksson) va sortir de titular. És a dir, l'oposició a Taylor, Hunter, Doncic i Nocioni eren Peno, Sena, Eriksson i... ningú. Per postres, Holmes va tenir una commoció.

I mentre el Madrid podia posar la seva bateria habitual a defensar Rice (Llull, Carroll) o posava a descansar el menorquí quan el blaugrana s'asseia, Bartzokas utilitzava Koponen com a rotació i Laso podia triar entre Draper i Doncic. Dit això i assumida l'asfíxia dels jugadors clau des del primer quart, es pot parlar dels triples del Madrid, del seu rebot d'atac (7 a la mitja part, tot i el seu encert), de les pèrdues del Barça, de la fluïdesa de l'atac blanc.

LES DADES

10-29
punts
dels reserves del Barça i el Madrid en la primera meitat. La segona va sobrar.
11
jugadors
del Madrid van estar entre 12 i 22 minuts en pista. Al Barça, Rice i Oleson, 36 i 32.

Maregassa en el proper rival

El Barça Lassa juga demà contra el Movistar Estudiantes en partit de lliga al Palau (12:30 h, MD2 56) i ja no tornarà a fer-ho fins divendres a la pista del Galatasaray. El conjunt d'Ergin Ataman és el cuer –tot i haver vençut ahir el Darussafaka–, però té problemes interns. Després del partit de dimecres a Kaunas contra el Zalgiris, el tècnic turc va apartar cautelarment de l'equip Russ Smith i Justin Dentmon, que ja no van jugar ahir per “indisciplina.” Segons la premsa turca, el club i Ataman acusen els jugadors d'haver sortit sense permís després del partit a Kaunas, cosa que els jugadors neguen. Dentmon, exjugador del club lituà, diu que van anar a sopar amb amics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)