Eurolliga

Istanbul, lloc de trobada

Eurolliga. El Fenerbahçe i el Madrid, dues maneres d'entendre el joc, s'enfronten avui (18.40 h, Esport3)

El Fenerbahçe de Zeljko Obradovic (6-3) i el Madrid de Pablo Laso (7-2) juguen avui, en directe per Esport3 (18.40 h), el partit del dia d'aquesta desena jornada de l'Eurolliga.

A Istanbul, seu de la final a quatre, s'enfrontaran dos equips que són el paradigma de dues maneres d'entendre el joc. D'una banda, el bàsquet elaborat i llarg, de xoc i amb predomini del cinc contra cinc dels turcs, un equip de rotació curta i ritme mesurat. De l'altra, el bàsquet de ritme elevat, de moltes possessions i atacs curts dels espanyols. Tots dos equips van trobar-se la temporada passada en el play-off de quarts de final, amb un resultat contundent: 3-0 per als groc-i-negres i amb 70 punts de mitjana per al Madrid. “Hem d'estar molt bé en el rebot. Ells ho són i això els dóna molta solidesa en el joc. I això ho hem de combinar amb un bon moviment de pilota en atac per crear bons tirs”, afirmava Pablo Laso abans de marxar cap a Turquia. Són baixa Draper (esquena) i Thompkins (maluc), del Madrid, amb la possibilitat que torni Bogdan Bogdanovic per als locals –sense ell, 3-3 per als d'Obradovic.

Molt atent al resultat de l'enfrontament estarà el CSKA, líder (8-1), que visita la pista del Brose, juntament amb l'Unics, els dos equips amb el balanç més magre (2-7) –els russos reben l'EA7 (4-5)–. I a Tel-Aviv, duel entre el Maccabi (5-4) i l'Anadolu (4-5), dos equips a l'alça.

La 10 jornada

Unics - EA7 Milà

17 h

Fenerbahçe - Madrid

18.45 h

Brose Bamberg - CSKA

20 h

Maccabi - Anadolu Efes

20.05 h

Darussafaka - Olympiac.

18 h (demà)

Estrella Roja - Zalgiris

19 h (demà)

Barça Lassa - PAO

21 h (demà)

Baskonia - Galatasaray

21 h (demà)

Bertomeu, en clau de futur

El president de l'Eurolliga, Jordi Bertomeu, va deixar oberta la porta a una ampliació de la competició en un futur, en una entrevista a Tuttosport. “El nombre actual d'equips [16] no és definitiu. Podríem ser una competició de 18 o fins i tot de 20”, assegurava. En aquest sentit, deia: “Hem de veure si donem entrada a equips de l'Eurocopa o anem a altres mercats amb noves llicències.” Quant a la proposta de la FIBA –que el campió de la Champions League, la seva competició, vagi a l'Eurolliga–, va ser contundent: “Des de quan el guanyador puja dues categories?”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)