Eurocopa

Fer la feina anant a la idea

Bàsquet. Eurocopa. L'Spar Citylift Girona certificarà el pas a la primera eliminatòria si venç el Keltern, però tan important com aconseguir el bitllet és guanyar tots els partits

És tan simple com guanyar i classificar-se per a l'eliminatòria de 16 de l'Eurocopa. L'Spar Citylift Girona rep avui el Keltern, el segon classificat del seu grup. Guanyant-lo el descartarà com a rival –ja va vèncer a Alemanya– i per ser primer de grup probablement només li farà falta defensar el +14 la setmana vinent a la pista del Castors. Però la importància del primer lloc de grup és molt relativa. És molt més transcendent la victòria per arribar al final amb 6-0 i tenir un rival teòricament més feble en la R16.

Ja no hi ha secrets

El partit de la primera volta a Alemanya tenia la incertesa que sempre acompanya una estrena, amb l'afegit de l'estructura d'equip atípica del Keltern –juga la majoria de minuts sense referència interior– i dels dubtes que genera l'estat de forma aparent de tot equip a l'octubre.

Ara la incertesa s'ha dissipat. Les alemanyes són un equip basat en dues exteriors, Jasmine Thomas i Emmanuela Mayombo, anotadores de ratxes –però curiosament poc amigues de la llarga distància, sobretot Thomas, que no tira gairebé cap triple–, anàrquiques i de consistència discutible. Com a exemple, Thomas, jugadora de talent però capaç de tenir 8, 23, 4, 21 i -7 de valoració en els cinc primers partits de la lliga alemanya. Les altres dues puntals són les dues teòriques interiors, que en la pràctica juguen obertes sempre. Primer perquè sobretot Marina Markovic és la millor tiradora de l'equip, i amb diferència –és l'única que llança més de 3 que de 2– i en segon lloc, per generar espais perquè Thomas i Mayombo explotin la seva verticalitat.

Vuit victòries seguides

El Keltern posarà en joc a Fontajau una ratxa de vuit victòries, sis en la DBBL i dues en l'Eurocopa. De fet, no perd des que l'Uni el va vèncer a Alemanya (amb solvència, 66-83) si bé en la lliga del seu país cap dels sis rivals que ha tingut té balanç positiu. El resultat més meritori ha estat la victòria a la pista del Castors Braine, que justament li permet aspirar a passar a la fase següent, tot i que probablement haurà de tornar a vèncer les belgues a Alemanya.

Després d'una derrota convé llegir les errades i recompondre's. Hem treballat bé i estem ben enfocats en aquesta competició
Èric Surís
Perdre emprenya, però és necessari perquè et sacseja una mica i et posa a prova. Per motivar tot suma, però poder passar a la R16 ja motiva prou
Èric Surís
Em fa respecte el joc de contacte tan propi del món FIBA. I Markovic, Vucurovic i les ratxes de la seva bateria exterior
Èric Surís

Basquet. Eurocopa femenina Grup F

Pos. Equip P J G P PF PC
1 Castors Braine 2 1 1 0 97 42
2 Spar Citylift Gir. 2 1 1 0 83 66
3 Keltern 1 1 0 1 66 83
4 União Sportiva 1 1 0 1 42 97
Darrera actualització: 27-10-2016 00:00:03

L'Spar-Avenida, amb 63.360 teleespectadors

Televisió de Girona va obtenir diumenge una de les tres dades d'audiència més altes, des que disposa de TDT i de receptors intel·ligents, amb motiu del partit entre l'Spar Citylift Girona i el Perfumerías Avenida. El pic màxim va ser de 63.360 espectadors, una dada altíssima i inhabitual no tan sols en programació esportiva –només la supera un Girona-Còrdova de futbol en el tram decisiu de lliga– i una entrevista exclusiva amb Mariano Rajoy. Televisió de Girona ofereix en directe tots els partits de competició europea de l'Uni des de la temporada passada. Per descomptat, també el d'avui.

Cinc equips es poden classificar avui

Avui, a més de l'Uni Girona, també es poden classificar –si guanyen– el Maccabi Bnot israelià (grup A), el Galatasaray turc (grup C), el Yakin Dogu turc (grup D) i el Carolo francès (grup H), tots amb 3-0. En canvi, el grup que podia quedar resolt ahir (el B) encara és en l'aire tot i la victòria de l'AGÜ Spor –potentíssim equip turc, amb Chelsea Gray, Ann Wauters i Lara Sanders– a la pista de l'últim del grup, el Pinkk Pécsi hongarès (62-84), que el situa amb 4-0. Si l'MBA Moscou hagués vençut a la pista de l'altre equip de Pécs, el Peac, s'hauria classificat i també hauria proporcionat el bitllet a l'AGÜ Spor, però va perdre (87-61). Ara l'equip de Kayseri ha de guanyar un altre partit o esperar que el Peac o l'MBA Moscou en perdin un. En els grups E (Ragusa, Nymburk i Nantes amb 2-1) i G (Venècia i Niça amb 2-1 i Landes i Friburg 1-2) tot està per escriure i cap resultat d'aquesta jornada decideix res. Per establir els aparellaments de l'eliminatòria de 16, FIBA Europa atendrà el basket average general, un aspecte en el qual, abans d'iniciar-se la jornada, l'Spar Citylift Girona era el millor dels 32 equips (+58), seguit del Carolo (+48) i el Dogu (+44) entre els equips imbatuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)