Eurolliga

Final agre per al dia més emotiu

Homenatge. La tornada de Xavi Pascual al Palau acaba amb derrota, com en el seu comiat blaugrana

El 17 de juny Xavi Pascual va dirigir el seu darrer partit al Palau Blaugrana com a tècnic del Barça. Va perdre contra el Madrid (70-90) i l'ambient al final no va tenir res a veure amb la rebuda càlida i emotiva que li va dispensar ahir. El Palau va saber estar a l'altura d'un entrenador que va marcar l'època més brillant i que, en el seu retorn, tampoc no va poder guanyar.

Va arribar a les instal·lacions blaugrana quan faltaven poc menys de dues hores per al partit i, un cop encaixades unes quantes mans, va entrar al vestidor visitant, aquell que mai no hauria pensat que seria el seu. Passats 3/4 de 8 del vespre, els directius Albert Solé i Joan Carles Raventós el van convidar a un cafè. Quan Xavi Pascual va trepitjar el parquet per primera vegada, la resposta del Palau va ser un aplaudiment unànime que es va convertir en ovació, amb tothom dret, quan Juan Carlos Navarro s'hi va abraçar després de fer-li entrega d'un quadre amb la seva imatge dirigint des de la banda i un altre signat per tots els jugadors del Barça. Faltaven cinc minuts comptats per al salt inicial.

El vestidor i la banqueta visitant, font d'emocions per a Xavi Pascual. Que no era un partit com un altre ho il·lustra la presència a la llotja de dos dels seus ajudants, David Garcia i Oriol Pagès.

“El pitjor partit”

Al final, Xavi Pascual va agrair “les mostres d'estima de la gent”, però no va poder amagar la tristor per no haver competit prou bé: “Hem fet el pitjor partit des que sóc a Atenes. Sobretot en la segona meitat. Hem tingut alguns jugadors amb molèsties, però no és excusa.”

Renfroe debuta i ja està donat d'alta a l'ACB

Alex Renfroe es va estrenar com a blaugrana i va donar aire fresc i fluïdesa a l'atac blaugrana. Va jugar el segon quart sencer en el lloc de Rice i, després del titubeig inicial lògic, es va deixar anar i la circulació de pilota en va dir bé. Va tornar a la pista per acabar els 2:31 finals del segon quart –també substituint Rice, quan el partit es va trencar. I ja en l'últim va aparèixer a la pista en una combinació de tres petits amb Rice i Koponen.

Renfroe podrà debutar demà a l'ACB contra l'Herbalife. També ho farà Justin Doellman. La seva alta implica la baixa de Jonathan Holmes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)