Eurolliga

El Panathinaikòs, desactivat

El Barça Lassa deixa en 57 punts un equip que tenia una mitjana de 77,6 per partit amb una defensa exemplar

Els blaugrana agafen confiança amb un triomf sense pal·liatius amb una excel·lent tasca col·lectiva abans d'afrontar tres desplaçaments de màxima exigència

El Barça Lassa va recuperant efectius al mateix ritme que recupera la confiança. En un matx emotiu pel retorn de Xavi Pascual, els blaugrana van ser capaços de fer una defensa exemplar, desactivar el Panathinaikòs en atac i sumar un triomf que retorna la calma en la classificació. L'arribada de Renfroe, que va debutar, dóna més consistència i una rotació de garanties per a Rice –van jugar minuts junts– i, de mica en mica, l'equip va agafant forma. Holmes va tornar a estar lluny del que s'espera i Eriksson desapareix de les rotacions. Això en l'Eurolliga. Ja veurem com gestiona ara Bartzokas l'ACB.

La sortida blaugrana va estar marcada pel triple inicial de Rice, l'home que havia volgut fitxar Xavi Pascual els últims anys com a tècnic blaugrana. A partir d'aquí, monòleg absolut de Tomic a la pintura amb vuit punts consecutius. La defensa sobre el croat no tenia consistència, amb constants errors i descuits, fet que va provocar el temps mort del tècnic de Gavà. Però Tomic va continuar castigant dins la zona, i va entrar Bourousis fent parella amb Singleton, que passava a jugar de quatre. Si en atac els blaugrana jugaven amb ordre, les mancances defensives a la zona també eren evidents: Singleton, exjugador de Bartzokas al Lokomotiv Kuban, ja havia fet els mateixos punts (10) que Tomic al final del primer quart neutralitzant la feina del croat.

El segon temps va començar amb el cinc titular dels dos equips a les banquetes, i els primers minuts de Renfroe amb la samarreta blaugrana mentre el fins ara base Peno estava a Càceres amb el Barça B (-2 de valoració). Els de Bartzokas van aconseguir tapar en atac el PAO deixant-los en quatre punts en els cinc primers minuts. Vezenkov entrava per un Holmes lluny del que s'espera d'ell, i un triple de Perperoglou tornava a provocar el temps mort de Xavi Pascual (27-23, 4:33 abans del descans). Però la precipitació de Bourousis, que no es trobava còmode, va fer que perdés dues pilotes seguides que van provocar un nou contraatac finalitat per Vezenkov (29-23). Però va ser després d'un tir lliure de Tomic (30-23) quan el croat va cometre la tercera falta amb 23:28 minuts encara en joc. Vezenkov continuava en ratxa situant el màxim avantatge en el marcador (33-25) després d'un triple. Però el problema estava en la posició de cinc: Dorsey també va cometre la tercera falta i va acabar el primer temps amb Claver i Vezenkov a la pintura i Perperoglou de tres. En el descans, les possibilitats dels dos equips estaven totalment intactes (36-31).

I la cinquena?

El segon temps va començar amb una bona notícia. Després d'un intercanvi de cistelles, Singleton va perdre els papers, va cometre la quarta falta personal en atac i, anant cap a la banqueta, va enviar a pastar fang l'àrbitre Lamonica, que li va xiular la falta tècnica. Teòricament era la cinquena, però els àrbitres deurien considerar que ja era a la banqueta. En aquell moment, dos triples seguits d'Oleson, que continua en ratxa, i un altre de Rice van provocar el temps mort dels grecs coincidint amb el màxim avantatge del partit per als blaugrana (49-40). Bourousis estava totalment fora del partit, forçant accions individuals i perdent pilotes inexplicables tenint en compte la seva experiència i talent. Els blaugrana anaven llançats, i això va coincidir amb els millors minuts de la temporada de Víctor Claver. El valencià va encadenar un triple al límit de la possessió i també un contraatac per obrir un forat en el resultat que semblava insalvable (55-40). Xavi Pascual no trobava la fórmula per intentar que el seu equip anotés, i es veia ofegat pels blaugrana en defensa. Abans d'arribar a la fi del tercer quart, els de Bartzokas van tenir temps d'eixamplar el marge (57-40). Els grecs estaven totalment groguis i lluny de les xifres ofensives a les quals estan acostumats. Al final, i amb el partit trencat, el PAO va aprofitar per retallar diferències i maquillar un marge final que pot ser important en un hipotètic empat final en la classificació.

EN XIFRES

70
punts
havien estat la mínima anotació del Panathinaikòs aquest curs, contra l'Estrella Roja (70-59).
0
jugadors
del Barça van superar ahir els 25 minuts de joc. Tomic i Rice (24) són els que van tenir més protagonisme.

Istanbul, Moscou i Vitòria, seguits

El calendari que té ara el Barça Lassa és per tremolar. Els de Giorgios Bartzokas hauran d'afrontar tres desplaçaments de manera consecutiva i de màxima dificultat. El primer serà divendres vinent a la pista de l'Efes de Velimir Perasovic i l'extècnic ajudant blaugrana Agustí Cuesta. De tornada, l'equip anirà cap a Andorra per jugar diumenge vinent contra el MoraBanc sense pràcticament descansar i, després, desplaçament a la pista del líder, el CSKA Moscou. De tornada de Rússia, l'equip de Bartzokas rebrà al Palau Blaugrana el Divina Joventut en el derbi català i, després, entre setmana, tornarà a tenir un altre desplaçament europeu, aquesta vegada a la pista del Baskonia. Istanbul, Moscou i Vitòria, tres parades seguides que marcaran el seu futur en la competició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)