NBA

Sempre creixent

NBA. En el seu novè curs als Estats Units, Marc Gasol s'ha destapat amb la seva fiabilitat des del triple i està firmant els seus millors registres en atac

Era un dels primers entrenaments de la preparació i a Memphis tot s'ajustava a les peticions d'un nou tècnic. Per bé que no havia exercit mai de preparador en cap, David Fizdale (1974) arribava als Grizzlies amb un ampli bagatge d'assistent, sobretot en els Heat. I precisament del seu periple a Florida (2008-16) en volia extrapolar una idea i aplicar-la en el joc de Marc Gasol. “Em va proposar jugar més lluny de cistella en certs moments, i em va semblar bé”, recordava fa uns dies el pivot de Sant Boi, que hi afegia: “Tenia al cap aplicar un sistema de joc similar al que feien servir a Miami quan hi havia Bosh, LeBron i Wade. Disposar d'un cinc obert, amb bona mà, per treure de la zona els pivots rivals i generar espais als exteriors.”

A la perfecció

Una cosa és tenir una idea al cap i l'altra, que rutlli. I, superat el primer quart de fase regular, és obvi que el pla de Fizdale funciona. Des del seu últim any a Girona (2007/08), Marc Gasol ja havia exhibit bon canell des de la llarga distància –va fer 11/29 (38%) en triples en l'ACB–, però era molt puntual perquè el seu impacte a prop del cèrcol era abismal.

En la mateixa línia, i encara més accentuat, ho havia viscut en els seus anteriors vuit cursos en l'NBA, però aquest nou repte el va estimular, per tornar amb un nou registre després de tants mesos lesionat. I és que la lesió al peu dret el va tenir apartat vuit mesos i va fer que es perdés el final del curs passat i els Jocs. “La clau ha estat entrenar-me molt. Al principi, em sentia molt estrany, allunyat de la cistella. Però també m'adonava del que proporcionava al grup i això em va donar confiança”, reitera. En el dia d'avui, és tretzè (i primer center) en percentatge de triples (42,3%), amb 3,5 intents per partit. La dimensió ofensiva del seu joc està creixent fins al punt de tenir sostres de la seva carrera aquest curs en punts (19,2), assistències (4,2) i tirs intentats (15,3). I això amb un nombre de minuts lleugerament inferior al del curs passat. Per contra, reboteja pitjor que mai (6), per bé que en els últims partits ho està matisant.

Les lesions

Veient com ha arrencat al desembre –acredita xifres d'all-star (24,5, 7 rebots, 6,3 assistències i 2,5 taps) amb 4-0 de bagatge–, ningú diria que els Grizzlies tenen absències importants. No hi són Chandler Parsons, gairebé inèdit pels problemes de genoll, ni Mike Conley, lesionat a l'esquena i de moment sense data de retorn. El base, a més, estava fent un inici de curs espectacular.

Amb la naturalitat que és habitual en ell, Marc (1980) assumeix el pes de l'equip en els moments calents i està especialitzant-se com a clutch player. Va definir la victòria contra els Nuggets i ha estat clau almenys en cinc partits més. L'últim, contra els Sixers, el dia de la tornada de Randolph i per situar-se 15-8, cinquens a l'oest.

42,3%
triples
acredita Marc en el primer quart de la fase regular (33/78). En els vuit cursos anteriors, tan sols havia fet un 12/66 (18,2%)
18,5
tirs
de mitjana ha intentat en els quatre partits de desembre (4-0), tots ja sense Mike Conley. Fins llavors, n'acreditava 15,3
6
cops
ha anotat el pivot de Sant Boi 25 punts o més aquest curs. El sostre de la temporada són els 28 fets a Miami i a Nova Orleans
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)