FEB

Bàsquet

Lliga femenina

Progressió geomètrica

Lliga Femenina. Un salt de qualitat espectacular ha convertit Geo Bahí (Cadí la Seu) en la jugadora de l'Estat amb millors estadístiques de la competició

Ja no pot ser casualitat ni fruit d'un calendari favorable que, d'altra banda, els resultats de l'equip no confirmen. Georgina Bahí (Girona, 1989) acredita en les 11 primeres jornades de lliga uns números de primera espasa. Tant, que és la millor jugadora nascuda a l'Estat en valoració i en encert des del triple, i està en el top 10 absolut en cinc categories estadístiques (punts, percentatge de 2 i de 3, faltes rebudes i valoració). Demà s'enfronta vestint la samarreta del Cadí la Seu amb l'equip on es va formar, l'Spar Citylift Girona. En joc, una plaça per a la copa, que ella ja ha disputat (2012 amb l'Uni i 2014 amb el Burgos), però no el seu equip.

Més temps, més espai

Amb un potencial similar (el Cadí té una victòria menys que fa un any) el pes de Geo Bahí en el joc alturgellenc ha pujat clarament. Anota un 50% més de punts, agafa un 71% més de rebots i valora un 150% més tot just jugant un 25% més de minuts. La resposta és clara. Van marxar referents com ara Laura Gil i Tamara Abalde –les jugadores amb més minuts la temporada passada– i en el seu lloc només va fitxar Meiya Tirera. L'altra interior titular és Geo Bahí.

I la gironina ho ha agraït fent un pas endavant. És la màxima anotadora de l'equip, qui més valora i gairebé agafa tants rebots com Tirera. “No és res més que el resultat de la feina dels últims anys, de picar pedra, de sentir-me millor i de tenir la confiança dels entrenadors. I aquest any hi ha hagut canvis, i les que continuem hem hagut de fer un pas endavant. Aquí no hi ha cap estrella, això és el que té de bo aquest equip”, explica la pivot.

“És la confiança el que fa la diferència. I quan la tens, ho notes, llances i saps que entrarà. Que creguin en tu és bàsic. I quan confien en tu és com si tinguessis un deute que has de tornar”, explica Bahí, que si bé juga més minuts, té un altre argument per explicar la millora, sobretot en el tir de tres: “Tinc més la pilota, i quan hi ha una interior referent com Tirera, que atrau molta defensa, arriba un moment del joc en què invertim la pilota i jo puc fer més mal des de fora perquè estic més alliberada.”

L'altra pota de la millora és la duresa, un aspecte sense el qual una jugadora no pot triomfar a la Seu: “Era un dels meus punts febles, tant mental com en el joc. Em noto millor, estic en un punt òptim físicament, he fet molta feina de cames i això m'ajuda.”

Ha de consolidar el rendiment en els quinze partits que queden, però la pregunta és obligada: Georgina Bahí mira més amunt?: “Cada cosa al seu temps. Sóc ambiciosa, però ja es veurà a final de temporada. No tanco portes a res, però aquí estic molt còmoda, m'agrada jugar minuts i ara estic disfrutant.”

“Ens deuen una copa”

Dues derrotes seguides, amb menys de 60 punts anotats han posat el Cadí contra les cordes en la lluita per la copa: “Potser ens hem encallat una mica en els dos últims partits –admet Bahí–, però vivim molt de la defensa, i si no estem tan bé al darrere ens costa atacar més, perquè no tenim un gran referent ofensiu que de vegades trobem a faltar.”

Se la juguen contra l'Uni: “L'Uni ha evolucionat molt des que el vam guanyar en la Lliga Catalana, però tenim possibilitats i juguem a casa.” I és que a la Seu no coneixen la copa en el format actual: “Se'ns en deu una. L'any passat hi vam quedar a les portes i fa dos anys ens ho havíem guanyat a la pista i va passar el que va passar.” La FEB va designar Torrejón de Ardoz com a seu i el Rivas, que estava fora dels quatre primers, com a organitzador.”

“La confiança fa la diferència. I quan en tens, ho notes. Llances i saps que entrarà”
“La duresa era un dels meus punts febles, tant mental com en el joc. Em noto molt millor”

El relleu de Laura Gil

Miguel Ángel Ortega es va endur Laura Gil a Salamanca, i a la Seu van confiar en Geo Bahí. El record de la murciana hauria pogut ser un mur, però la gironina ha respost amb unes estadístiques globalment millors que les de la subcampiona olímpica. En els mateixos minuts (29), Bahí anota més (13,9 per 10,8), valora més (15,4 per 12,0), llança amb més encert de dos (55,7% i 42,9%) i de tres (42,5% i 17,2%) i força més faltes (3,9 i 3,2). Perd en rebot (5,5 i 6,3), encert en el tir lliure (69% i 84%), assistències (1,1 i 1,5) i recuperacions (1,5 i 2,0), però globalment Bahí acredita números molt similars o, fins i tot, millors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)