Eurolliga

Temible Abdi Ipekçi

El Barça Lassa visita una de les pistes més complicades de la competició, on fins ara només ha guanyat el CSKA. Amb l'expedició blaugrana hi ha viatjat Navarro, però n'ha quedat fora Perperoglou (ex-Efes) per culpa d'un procés víric

Si en algun lloc s'envalenteix l'Efes és a l'Abdi Ipekçi, davant dels seus aficionats. Lluny d'Istanbul només han estat capaços de guanyar a la pista del Maccabi de Tel-Aviv. La resta han estat a casa i a la pista del també turc Darussafaka. Velimir Perasovic no va poder fer tots els canvis que li hauria agradat a la plantilla en el seu primer any, però està trobant prou arguments per ser optimista. I més davant la seva afició, que només ha vist perdre l'Anadolu Efes contra el CSKA (87-93). La resta tot han estat victòries. Perasovic ha fet un equip amb molt físic i amb moltes rotacions que li permet apujar el nivell de joc. Entre els rivals del Barça, alguns vells coneguts, com és el cas de la parella de base Heurtel (ex-Baskonia) i Granger (ex-Unicaja), que són dos dels referents, i el pivot Alen Omic (ex-Gran Canària). També es dóna la circumstància que Doellman i Brown van coincidir a la Universitat de Xavier.

L'Efes, que acaba de guanyar el Gaziante (70-75), és colíder en la lliga turca amb el Banvit amb un balanç de 8-1 superant el Fenerbahçe, el Galatasaray i el Besiktas (7-2). Dissabte reben el Karsiyaka.

Recuperant efectius

Qui sembla que podrà tornar a jugar és Navarro, que ha viatjat amb l'expedició. La Bomba es va fer una lesió a la cuixa esquerra el 16 d'octubre. Bartzokas ja ha recuperat Doellman, Claver i Navarro. Lawal no jugarà fins a la primavera i Ribas, que ja ha començat la rehabilitació, es perdrà tot el curs, i ha estat substituït per Renfroe. Qui n'ha quedat fora és Perperoglou (ex-Efes), que té un procés víric.

DeShaun i Agustí Julbe

El matx servirà pel retrobament de dos exblaugrana. El nord-americà DeShaun Thomas, que va ser un dels jugadors que va fer servir el club blaugrana com a trampolí per marxar a l'NBA i que va defensar la samarreta del Barça 70 partits. I també Agustí Julbe, que després de fer una magnífica temporada com a ajudant de Velimir Perasovic al Baskonia va decidir marxar de Vitòria amb el tècnic croat per tirar endavant el projecte de l'Efes.

Navarro ja veurem si hi pot participar. Ja s'està entrenant, però no prendrem riscos, decidirem segons les sensacions que tingui
Esperem un partit atípic a Istanbul, això és el que esperem, perquè és un rival de molt potencial, ja ho ha demostrat
Georgios Bartzokas
A casa hem de continuar sent forts, però sabem de la millora del Barça i del potencial que té
Velimir Perasovic
Se'm farà estrany jugar contra el Barça sense Xavi Pascual, però això són etapes naturals en la vida i són cicles
Agustí Julbe
2
mesos
pràcticament (16 d'octubre es va lesionar) ha estat fora de combat Navarro per una lesió a la cuixa esquerra.

Tomic té el seu rècord de valoració (40) contra l'Efes

Una de les peces clau del Barça de Bartzokas per aspirar a títols aquest curs és Ante Tomic. El pivot croat, que ha anat alternant partits bons amb partits no tan bons –una irregularitat habitual–, torna a una pista que li porta grans records. Va ser el curs 2013/2014, en la victòria que el Barça va aconseguir al mític pavelló de l'Abdi Ipekçi Arena d'Istanbul, quan el pivot blaugrana va establir el seu sostre de valoració en l'Eurolliga. En aquell partit que el Barça de Xavi Pascual va guanyar 84-89, Ante Tomic es va enfilar fins als 40 de valoració. En els 33:54 minuts que va ser a la pista va anotar 26 punts amb una sèrie d'11/16 tirs de dos, 4/5 tirs lliures, 15 rebots, 3 assistències i 7 faltes rebudes. Al seu costat hi van jugar Joey Dorsey (4 punts), Marko Todorovic (2), Lorbek (5) i Nachbar (7).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)