Eurolliga

Bàsquet

Eurolliga

La rauxa no ho és tot

El Barça Lassa s'aixeca de la lona (48-32, 24') i, a cop de triple i una bona defensa, s'avança en l'últim minut, però claudica a Istanbul

[Rice] El guia de la remuntada pren males decisions en els segons finals

Com dues setmanes enrere contra el Galatasaray, el Barça Lassa va sortir amb la cua entre cames de l'Abdi Ipekçi. Aquesta vegada l'agror s'accentuava, ja que l'equip va estar molt i molt a prop de revertir un partit que feia pujada i en el qual, en moments de tercer parcial, oferia una imatge desconcertant (48-32).

Serrant les dents al darrere i fiant-ho tot al triple, la diferència es va anar llimant fins que un triple de Rice va fer que els blaugrana s'avancessin per primer cop en el duel ja en l'últim minut (66-68). Però, si bé el canell del base va permetre arribar fins aquí, les seves males decisions –falta a Dunston concedint el tir addicional i triple definitiu sense cap convicció– van sentenciar el matx en la recta final. És el risc que té jugar a això, alguns cops funciona i d'altres no. Ahir va arribar la tercera derrota seguida a domicili, que deixa l'equip fora del play-off i amb balanç negatiu.

El físic

No havien passat ni quatre minuts i Bartzokas va haver d'aturar el desgavell de la pista (11-3). Els locals, a cop de físic, marcaven tota la pauta als dos costats del camp. Al darrere, incomodant els tirs a prop del cèrcol i evitant que Tomic rebés la pilota; en atac, fent-la circular amb velocitat, aprofitant-se de l'apatia visitant. A Doellman, superat, se'l va apartar de l'escenari de seguida i l'entrada de Holmes va dotar l'equip de més energia. No era, però, el remei a tots els mals. Granger continuava fent patir Rice al pal baix i, des d'allà, generava per a la resta. Igual que Brown, excels en tot, també anotant l'únic tir intentat en el primer quart, quan els turcs fustigaven des de l'arc amb encert (21-13, 9').

Dues aparicions de Tomic al pal baix i la brega de Holmes en el rebot d'atac van donar oxigen a l'equip, que va posar a la pista junts Rice i Renfroe a l'inici del segon quart buscant la fluïdesa ofensiva. Feia l'efecte que l'aposta podia funcionar (26-22, 14'), però res més lluny de la realitat. Llevat d'alguna acció puntual de Rice, generar joc li costava un món (6 assistències fins al descans) i el desencert de l'exterior no l'ajudava a obrir la defensa rival. I si a això, hi afegim els problemes per tancar el rebot defensiu blaugrana, el -8 en el descans era un mal menor.

De res al quasi tot

El pas pel vestidors no va servir per fer un reset. Les errades se succeïen. Amb Heurtel i Granger junts a la pista, ara era el francès qui castigava l'anella i qualsevol pilota perduda tenia un rèdit per als seus. I així fins al 48-32 (24'), el punt en el qual tot va estar a punt de trencar-se. Bartzokas, que mantenia junts Rice i Renfroe des del segon parcial, va afegir un altre baixet a la pista en el lloc de Claver. I així guanyava activitat en la primera línia. El remei li va sortir bé i la pujada d'intensitat al darrere va ennuegar els turcs, que es van començar a sentir amenaçats: parcial 6-20 en quasi vuit minuts (54-52, 33'). I, els punts de l'Efes, d'un rebot d'atac i d'un 3+1 al límit de possessió.

Encara que l'equip local trobava anotació –Osman es va lesionar el turmell esquerre en aquesta fase–, el Barça Lassa anotava ja de tres en tres, i quatre triples en dos minuts i mig –el darrer, de Rice–, el van posar en disposició de vèncer 46 segons abans del final (+2). Però, a partir d'aquí, tot va sortir del revés. La setmana que ve, visita al líder, el CSKA.

4:11
en pista
de Doellman en la primera meitat. 11:45 de Holmes i 4:04 de Vezenkov. En la segona, de tots tres, només va jugar Doellman (20 minuts).
66,1
punts
en els sis partits a fora dels blaugrana. Tan sols en un ha arribat a 70 punts (79 a Tel-Aviv).
0
punts
de tir lliure del Barça Lassa en els primers 35 minuts (0/2 de Tomic). Va acabar amb 2/4, quan n'intentava 17,4 fins ara.

DADES

La nostra reacció ha estat bona i hem tingut possibilitats de guanyar, però en els últims segons hem fet errades que ens han condemnat
Georgios Bartzokas
Hem fet algunes bones defenses al final i hem ordenat als jugadors que llancessin de fora. Era l'única manera que teníem de guanyar
Hem intentat fer un bàsquet normal, buscant els interiors, però, per desgràcia, només hem pogut llançar quatre tirs lliures en tot el partit
He vist un criteri diferent en els dos costats de la pista en tot el partit, però al final nosaltres ens equivoquem

Sumar comença a ser urgent

Com sempre, les perspectives de les coses tenen la seva subjectivitat. El got mig ple indica que el Barça Lassa, tot i trobar-se amb balanç negatiu (5-6) i fora de la zona de play-off, té el mateix registre que el vuitè classificat. El got mig buit que, per primer cop aquesta temporada, el quart lloc –l'últim que dóna factor pista en el play-off– es troba ja a dos triomfs i que la dinàmica no és la millor. I és que, en les últimes cinc jornades, tan sols s'ha guanyat un partit, la setmana passada contra el Panathinaikòs al Palau Blaugrana. Per no alimentar més el negativisme, és evident que fan falta victòries, i els dos propers partits tenen un alt grau de dificultat, la setmana que ve a la pista del CSKA, el líder, i l'altra, a la del Baskonia.